fbpx

Lada Bonacci o kreditima, minusu i posvajanju

Za portal Scena.hr…

Mlada glumica ne posjeduje kreditne kartice i nema dozvoljeni minus na računu, voli svoju ulogu u predstavi ‘Žene u crvenom’, a posebno je ponosna na predstavu ‘Moja obitelj i jedan jež’

Lada BonacciLada Bonacci u predstavi ‘Žene u crvenom’ igra policajku koja je bila uvjerena da time služi građanima, a ne sistemu.
– Njezin temeljni problem je što se ne slaže sa sistemom koji gazi po najslabijima, a prave kriminalce pušta da hodaju okolo po svijetu bez posljedica – opisala je svoju ulogu mlada glumica za portal Scena.hr. Predstava ‘Žene u crvenom’ Ludens teatra igra 25. studenog u Histrionskom domu u Zagrebu i 29. studenog u Zaprešiću. Lada kaže da se veseli kao malo dijete prije svake izvedbe.
– Jako volim ulogu Anđe. Volim ono što se događa na sceni jer publika stvarno diše s nama i svaki put je kao na rock koncertu, atmosfera potpunog entuzijazma i veselja – kazala je glumica. Lada scenu dijeli s tri kolegice i prijateljice – Jelenom Hadži Manev, duhovitom i talentiranom Dubravkom Ostojić i velikom glumicom Žene u crvenomVerom Zimom.
– Veselim se druženju s njima prije i nakon predstave. S obzirom na to da predstava na duhovit način govori o kreditima i minusima, sve dubljem potonuću u recesiju i sve većem pritisku nesposobne politike na male ljude, zafrkavamo se da jedva čekamo vrijeme kad će predstava prestati biti aktualna – ispričala nam je Lada. Glumica kaže kako nikad nije bila u crvenom na bankovnom računu.

“Ne posjedujem kreditne kartice i nemam dozvoljeni minus na računu”
– Jako sam pažljiva kad je novac u pitanju. Ne posjedujem kreditne kartice i nemam dozvoljeni minus na računu. Ja si naprosto ne mogu priuštiti tako živjeti. Što bi se reklo: “S čim imam s tim klimam“ – objasnila je. Takav odnos prema novcu Ladi su usadili njezini roditelji.
– Vrlo rano su mi objasnili da novac ne raste na drveću, a pogotovo ne u bankama te da sve moram sama zaraditi – ističe glumica. Lada je diplomirala na zagrebačkoj ADU, a magistrirala na londonskoj Central School of Speech and Drama.

London i Split
Lada Bonacci– Osnovne tri stvari koju sam naučila na magistarskom studiju u Londonu su; poniznost, rad i strpljenje. Ukoliko manjka i jedne od te tri stvari, bit ćete jako nesretni i frustrirani te ćete biti vrlo teška osoba za rad i sebi i drugima. Divno je dobiti priliku u svojim dvadesetima promijeniti okruženje, ali ja sam jedna od onih: “Svuda pođi doma dođi“, pa ne mogu bez moje velike, šašave i glasne obitelji i bez mojih divnih prijatelja i prijateljica – govori Lada koja se za glumu odlučila još u osnovnoj školi.
– Kad sam krenula na dramsku u Gradskom kazalištu mladih u Splitu, tada pod vodstvom sadašnjeg intendanta splitskog HNK Gorana Golovka, koji je okupio nas dvadesetak ‘mulaca’ iz Splita i krenuo predano, ozbiljno i marljivo raditi s nama. Osam godina sam provela u dramskom studiju i na prijemni na Akademiju sam otišla znajući da je to to. I danas mislim da sve što zapravo znam o glumi i kazalištu znam od tog doba, sve ostalo je nadogradnja i odrastanje – naglasila je glumica. Barbara, Nataša, LadaOsim u predstavi ‘Žene u crvenom’, Lada glumi u predstavi ‘Miris lovine‘, a posebno je ponosna na predstavu ‘Moja obitelj i jedan jež’ u produkciji kazališta Smješko. Predstava govori o bračnom paru, koji ne može imati svoje biološko dijete, pa se odlučuje na posvajanje.

“Meni je najvažnije što će predstavu gledati dva para meni važnih očiju koji su dio moje obitelji”
– Predstava je prije svega namijenjena djeci, ali i odrasli je rado gledaju. Govori o stvaranju tog odnosa između roditelja i posvojenog djeteta i njihovom putu od procesa posvajanja do trenutka kad postaju obitelj. Govori o procesu prilagodbe djeteta, ali i roditelja. Dugo nam je trebalo da se škole i učiteljice prestanu bojati tematike predstave, ali bili smo uporni i sada jako puno igramo. Također, veliku podršku nam je dala udruga Adopta koja se bavi problemima posvojitelja i djece te im pomaže prije, tijekom i nakon posvojenja. Pozvali su nas da sudjelujemo u njihovom programu Svjetskog dana posvojenja, a meni je najvažnije što će predstavu gledati dva para meni važnih očiju koji su dio moje obitelji – emotivno priča Lada.

Foto: Press Ludens, Prisk