fbpx

Premijerno: Miris lovine u Vidri!

Zagreb…

Miris lovineNa programu u zagrebačkom kazalištu Vidra 25. listopada 2015. godine u 20,00 sati je premijera predstave ‘Miris lovine‘ kazališta Moruzgva u režiji Franke Perković, a predstava će premijerno biti izvedena 25. listopada u zagrebačkom kazalištu Vidra.
Nicky (Nataša Dangubić), Debra (Barbara Nola) i Molly (Lada Bonacci), supruge trojice prijatelja, već se godinama sastaju jednom mjesečno na večeri i druženju. Ove, na prvi pogled ni po čemu posebne večeri, tri naizgled savršena braka raspast će se u komadiće. Nizom obrata u maniri crne komedije, tri će žene jednim potezom riješiti svoje bračne probleme.
Komedija ‘Miris lovine’ američke suvremene autorice Michele Lowe bliska je stilu Edwarda Albeeja, a u središtu su radnje, kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama, ženski likovi i položaj žena. U glavnim su ulogama Nataša Dangubić, Barbara Nola i Lada Bonacci, scenografkinja je Irena Kraljić, kostimograf Robert Sever, glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Elvis Butković.
Nataša DangubićNicky je pametna i praktična, voli svoj posao urednice u izdavačkoj kući, udana je i majka, iako nije majčinski tip. Njezin muž Jay, inače strastveni lovac, vrlo je uspješan poslovni čovjek, ali nije sve kako se isprva čini.
Barbara NolaDebra je racionalna, ali i jako privržena mužu Martyju. Sada je kućanica, premda se prije bavila prodajom nekretnina. Nedostaje joj sin kojeg je otac poslao u vojnu školu. Iako idealizira brak s Martyjem, naslućuje da joj nešto krije.
Lada BonacciMolly je jednostavna i plaha, nikada se nije ničime bavila, a glavna joj je životna preokupacija postati majkom. Udana je za Dannyja, koji je prividno idealan muž, ali zapravo su njegovi motivi vrlo sebični.

Foto: Matea Smolčić