fbpx

Komedija Macaglu i prve Teatralke – ulaznice dobrog srca

Ludens…

Spajanjem kazališnih predstava ‘Mahalac’ i ‘Đevrasim Cvijan’, nastala je stand up komedija ‘Macaglu’

Medijski pokrovitelj Scena.hr

MacagluNakon Luke Vidovića, program Ljeta u Ludensu nastavlja se uz stand up comedy show Dragana Marinkovića Mace ‘Macaglu‘, a u Ludens teatru od sada možete zatražiti i svoju prvu Teatralku – ulaznicu dobrog srca.
Osmo izdanje male ljetne scene smijeha, u dvorani Doma mladih, otvorio je Luka Vidović i Magic show za cijelu obitelj, koji je u okupio zaljubljenike u kazalište, ali i one u magiju, a program Ljeta u Ludensu nastavlja se sa stand up komedijom ‘Macaglu’.
Uz tri srijede, na programu Ljeta u Ludensu našao se i jedan utorak, pa će predstava ‘Macaglu’ biti izvedena 10. srpnja s početkom u 21.00 sat u Atriju Doma mladih. U slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u dvorani Doma mladih.
Ljeto u LudensuSpajanjem kazališnih predstava ‘Mahalac’ i ‘Đevrasim Cvijan’, nastala je stand up komedija ‘Macaglu’. Dragan Marinković Maca je svojom jedinstvenom vizijom, dvije spomenute predstave koje su fragmentarne drame s elementima monodrame, melodrame, kabarea i stand up pripovijedanja, objedinio i pretočio u Stand Up Comedy Show. ‘MacaGlu’ je ime koje ujedno sadrži i nadimak glumca po kojem je poznat, kao i profesiju Glumac izgovorenu u šatrovačkom žargonu. Ideja za djelom je nastala iz čiste potrebe autora i izvođača da svakoj izvedbi dodijeli autentičnost osobnim stilom, kroz aktualne događaje bliske publici.
Nakon stand up komedije ‘Macaglu’, Ljeto u Ludensu se nastavlja predstavom iz produkcije Ludens teatra ‘Nemreš pobjeć od nedjelje’ koja će biti izvedena u srijedu 18. srpnja, a ovogodišnje Ljeto zatvara Vlatko Štampar i njegov ‘Bratec je trd’ 25. srpnja.
Pojedinačna cijena ulaznice za ovu predstavu iznosi 40,00 kuna. Također, publika u uredu Ludens teatra ili na blagajni Doma mladih može priložiti novčanu donaciju za Teatralku – ulaznicu dobrog srca, namijenjenu osobama koje si ne mogu priuštiti odlazak u kazalište. Uvođenjem ovakvog tipa ulaznice, Ludens teatar nastavlja sa svojom misijom izgradnje i odgajanja zajednice, ali i približavanja kazališta svima bez obzira na socijalni status. Zahvaljujući skupljenim donacijama, prve Teatralke za predstavu ‘Macaglu’ dostupne su u uredu Ludens teatra ili na dan predstave (10. srpnja) na blagajni Doma mladih od 19.00 sati.
Pojedinačne ulaznice za predstave na Ljetu u Ludensu mogu se kupiti u Šarenom Dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu te u uredu Ludens teatra (Trg bana Josipa Jelačića 6 / 2. kat). Podsjećamo kako je za sve predstave moguće kupiti i studentske ulaznice po 20,00 kuna, uz predočenje iksice u uredu Ludens teatra ili na dan predstave na blagajni Doma mladih. Projekt sufinancira Studentski centar Varaždin s popustom na 100 studentskih ulaznica.

Foto: Press