fbpx

Poslušajte: Mladen Burnać u duetu s kineskim reperom osvaja Kinu

Duet…

Mladen Burnać– Svugdje sam već bio po svijetu i nastupao, ali u Kini nisam nikada bio. Totalna mi je nepoznanica po pitanju glazbe, zato i ne očekujem ništa specijalno po pitanju uspjeha pjesme na tom tržištu. Imaju oni tamo na milijune pjevača, ali ipak, hrvatski jezik (kao i nama kineski), njima je totalna egzotika, te je zasigurno da ćemo i kod njih izazvati interes ovim duetom.. Ako se pjesma tamo ‘zavrti’ čak i malo, u našim okvirima to bi bio veliki uspjeh (obzirom na tako mnogoljudnu zemlju kao što je Kina). Moram napomenuti i to, da bez obzira na to što se ovakva zezalica uopće ne uklapa u moj kantautorski rad zadnjih godina, otvorenog sam uma oduvijek, te ne robujem nikakvim glazbenim stilovima. Dapače, ovo mi je bila baš odlična i originalna ideja. Svakako, svidjela mi se i pomisao da sam (koliko je mojim suradnicima poznato), jedini od etabliranih hrvatski pjevača, koji je snimio duet s nekim Kinezom – jako mi je to simpatično. U svakom slučaju, krajem rujna očekujte spot – rekao je Mladen Burnać.
Ovih dana kreću i pripreme za snimanje spota koji će se snimati u Kini i Zagrebu. Redatelj spota je Marko Dimić. Mladen nas je obavijestio da se jako veseli putu u Kinu, gdje je već i dogovoreno gostovanje ovog neobičnog glazbenog dvojca u mnogim tv emisijama. Također, po završetku snimanja videa, kineski reper Rock na jesen dolazi i u Zagreb na svečanu promociju spota pod pokroviteljstvom Kine. Iza cijelog projekta stoji nova izdavačka kuća Only Records.
Inače, u pitanju je obrada Mladenove pjesme Džaba Džaba koju je Mladen prije par godina, snimio sa zagrebačkim hard core punk bendom Shin, i to kao zafrkanciju, svojevrsnu parodiju na pošast cajkaške glazbe po zagrebačkim klubovima (ta verzija pjesme je imala čak preko pola milijuna pregleda na You Tube). U svakom slučaju, kineskom se reperu Rock-u (koji je s Mladenom u istoj izdavačkoj kući Only Records), ta tekstualna poštapalica “džaba – džaba” toliko dopala, da je pao dogovor o snimanju prvog hrvatsko-kineskog dueta u povijesti!

Foto: Press
Poslušajte:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=F43_89ncQ-I[/embedyt]