Natječaj Performing Ilica

Zagreb…

U sklopu projekta Q’ART 2020. i EU projekta CreArt Natječaj Performing Ilica

Performing IlicaHrvatsko društvo likovnih umjetnika u sklopu projekta Q’ART 2020. i EU projekta CreArt raspisuje natječaj Performing Ilica. Q’ART je projekt društvene i socijalne inovacije i bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz participativno društveno djelovanje mladih, umjetnika, udruga, sveučilišne zajednice, obrta i građana u lokalnoj zajednici. Glavna je tema i umjetnički koncept projekta „ODRŽIVA BUDUĆNOST“ i sve umjetničke, socijalne i društvene taktike za odgovorno promišljanje budućnosti, pravednosti, slobode, kvalitete i dostojanstvenosti života, poštujući zajednicu i prirodu, kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i pravednosti prema svima.
Jednodnevno događanje Hrvatskog društva likovnih umjetnika Performing Ilica koje se realizira u sklopu projekta Q’ART 2020. i EU projekta CreArt poziva sve suvremene umjetnike i umjetnice da svojim radovima reinterpretiraju ili odgovore na: mogućnost susreta i društvene interakcije na ulici; probleme potresa, cijene najmova i uvjeta rada koji definiraju život stanovnika grada; aspekte boravaka u mallovima ili u otvorenim prostorima; modele transformacija grada umjetničkim djelima.
Umjetnicima i umjetnicama se preporučuje da predlože performanse, akcije, happeninge, zvučne instalacije, uprizorenja i intervencije te sve druge vrste suvremenih umjetničkih praksi u formatu koji obavezno uključuje interaktivnost između umjetnika/ica, posjetioca/iteljica programa i ostalih dionika projekta Q’ART 2020. Cilj je događanja Performing Ilica da umjetnici i umjetnice svojim izvedbama doprinesu ne samo umjetničkoj izvrsnosti čitavog projekta već i da atraktivnošću i interaktivnošću podignu vidljivost događanja i generiraju novu vrst publike unutar projekta.
Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.

ODABRANIM UMJETNICIMA OSIGURAT ĆE SE:
umjetnički honorar u iznosu 500 eura neto
promocija i predstavljanje umjetnika i rada
fotografije djela u svrhu promocije
NAČIN PRIJAVE:
Prijave se vrše, slanjem PDF dokumenta na e-mail [email protected] s naznakom „Performing Ilica“.
Sadržaj PDF dokumenta, max veličine 10 MB,:
životopis na hrvatskom jeziku
detaljan opis predloženog programa, referirajući se na predloženi koncept uz naznaku trajanja, prijedloga lokacije u okviru područja djelovanja projekta te tehničke specifikacije.
vizualni materijali ili dodatna dokumentacija predloženog projekta ako je primjenjivo
Napomene: Moguće lokacije su Ilica, Britanski trg ili dvorište Akademije likovnih umjetnosti, a s obzirom na njih važna je mogućnost tehničke izvedbe prijavljenih projekata. Prijavljen projekt mora biti vidljiv, atraktivan i zamijećen obzirom na veliku fluktuaciju posjetitelja i bogat program manifestacije.
Rok prijave je 25. kolovoz 2020.

Foto: Press