fbpx

O tajnama svemira: Putovanje prostor-vremenom

Na malim ekranima…

Nova dokumentarna serija Putovanje prostor-vremenom o tajnama svemira od idućeg tjedna na HRT-u

o tajnama svemiraHrvatska radiotelevizija od utorka, 25. rujna 2018. godine, na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21 sat započinje s prikazivanjem izvrsne dokumentarne serije ‘Putovanje prostor-vremenom‘ koja se bavi istraživanjem svemira.
Originalnog naziva ‘Spacetime’, serija kroz šest nastavaka daje uvid u najnovija istraživanja svemira, nova otkrića i njihov utjecaj na našu budućnost. Moguće otkriće O tajnama svemiradevetog planeta u Sunčevu sustavu i senzacionalno otkriće gravitacijskih valova dospjeli su na naslovnice diljem svijeta. Ta su otkrića samo vrh nezamislivo velikog ledenog brijega.
Gledatelje kroz seriju o tajnama svemira vodi jedan od najuglednijih stručnjaka za svemir, prof. dr. Ulrich Walter koji je sudjelovao je u misiji Shuttle D-2 te pripada veoma ekskluzivnoj skupini od samo 500 ljudi koji su imali priliku vidjeti naš planet iz svemira.
Prva epizoda nosi naslov ‘Odlazak na Mars – Osvajanje planeta’ koja se bavi fiktivnim slijetanjem svemirske letjelice s ljudskom posadom na tlo crvenog planeta 2. kolovoza 2048. godine. No, događaj koji je za sada još znanstvena fantastika jednoga dana postat će stvarnost, čemu u prilog govori podatak kako je na Mars sletjelo već desetke sondi.

Foto: Press