Gradsko kazalište Žar ptica: Revija 100+
Piše: redakcija On 7 stu., 2015 At 12:10 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Najuspješniji hitovi GK Žar Ptica

Žar pticaGradsko kazalište Žar ptica od 2000. do 2015. godine produciralo je 58 premijernih naslova, koje je pogledalo više od 675 000 gledatelja. Svojom ljubavlju i vjernim dolascima u Žar pticu, ti su mali gledatelji odredili koje su najuspješnije, odnosno najdugovječnije predstave – odigrane 100, 200, 300 i više puta.
Brojke kažu da ih je u proteklih 15 godina bilo upravo 15, i to: “Ti i ja mali medo” M. Waddella u režiji K. Pegan, “Malen si malen Žar pticakao Maljušak” K. Novaka u režiji B. Mrkšića, “Bajka o ribaru i ribici”, A. Puškina u režiji R. Waltla, “Čudesni svijet brojeva” autorski projekt S. Suninskog, “Čudnovate zgode šegrta Hlapića ” I. Brlić Mažuranić u režiji R.Waltla, “Snježna kraljica” H.Ch. Andersena u režiji D. Ruždjak Podolski, “Vesela bajkovnica”, J.Strede u režiji K. Pegan, “Duga” D. Šimunovića u režiji D.Crnojević Carić, “Reumatični kišobran” Ž. Horvat-Vukelja u režiji L. Kiirua, “Palčica”, H.Ch. Andersena u režiji R. Waltla, “Dnevnik Pauline P.” S. Polak u režiji S. Banović , “Strah u ulici lipa” M.Matošeca u režiji O. Frljića, “Sasvim sam popubertetio” S.Pilić u režiji A. Bukvić, “Mačak u čizmama” Perraulta, u režiji I. Boban i “Družba Pere Kvržice” M. Lovraka u režiji O. Frljića.
Ove impresivne brojke neupitna su zasluga ravnateljice Marije Sekelez, koja je od 2000. do danas Gradsko kazalište Žar ptica učinila respektabilnim i nezaobilaznim kazalištem za djecu i mlade, ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj nego i šire.
Tim povodom u zadnjoj godini njenog mandata, Revijom najuspješnijih hitova GK Žar ptica će se prisjetiti svih svojih uspješnica i suradnika koji su svoje kazališno umijeće utkali u njih. Mladi gledatelji će odlučiti i koja je predstava najbolja od najboljih. Naime tročlani dječji žiri pogledat će sve izvedbe i odlučiti koja je od njih najveći hit.
Revija 100+ održat će se od 09. do 17.studenog, 2015. godine.

Foto: Press

comment closed