fbpx

4 Tenora publici: Vi ste cijeli naš svijet

Zagreb…

4 Tenora4 Tenora i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije još su jedanput dokazali svoju glazbenu i ljudsku veličinu. Pod zvjezdanim nebom Šalate po prvi su put u Zagrebu izveli nove glazbene obrade, ali i one skladbe koje publika uvijek dočekuje s veseljem.
Pjesmom Grande Amore veličanstveni tenori Vladimir Garić, Filip Hozjak, Marko Pecotić i Đani Stipaničev otvorili su spektakularni glazbeni događaj koji je trajao puna dva i pol sata. Gotovo svaku izvedbu pratile su ovacije, ritmizirani pljesak i oduševljenje svih okupljenih. I kada kažemo spektakularni, vjerujte, tako je i bilo. 4 Tenora, Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, iznimna Radojka Šverko, fantastični Goran Karan, pozornica, scenografija, zvjezdano nebo Šalate bez ijednog oblaka, mjesec i tornjevi katedrale u pozadini. Uistinu prava glazbena poslastica. A i puno, puno više.
Samo za Šalatu 4 Tenora pripremili su nove izvedbe koje je publika odmah prihvatila. Dakako, na programu su se našle i njihove nagrađivane uspješnice Sve je tvoje i Brod bez imena, kao i Pričaj mi autora Matka Šimca i Eduarda Botrića. Teško je izdvojiti naslove pjesama, arija, kancona i evergreena koji su se našli na repertoaru. Svaka izvedba imala je neopisivu čar, a osmjesi na licima publike sjajili su čak i u mraku.
4 TenoraPosebni gosti, Radojka Šverko i Goran Karan, bili su apsolutni pogodak jer su svojim interpretacijama pružili uistinu veličanstven doživljaj. Radojka Šverko s Tenorima je priredila grandioznu izvedbu Con te partiro. Među prvim izvedbama našla se aktualna Kuća naše pisme koju je samo za ovu priliku izveo gost večeri Goran Karan s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije. U čast prerano otišlog velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića Tenori su s Goranom Karanom publiku počastili bezvremenskom skladbom Galeb i ja, dok je Radojka Šverko otpjevala poznatu Ništa nova.
Međusobne šale tenora, upadice i opuštena atmosfera svakako su neki od glavnih razloga zbog kojih ovu glazbenu četvorku iz koncerta u koncert prati sve više i više ljudi. Kao što je Đani Stipaničev rekao u jednom od radijskih gostovanja prije koncerta, publika je ta koja iz njih izvlači najbolje i bez kojih oni ne bi bili to što jesu. Marko Pecotić to je i potvrdio u najavi pjesme Il mondo poručivši publici:
– Vi ste stvarno večeras cijeli naš svijet!
Komunikacija pozornice i gledališta toliko je bila spontana, nenametljiva i zabavna da svatko tko je sjedio, osjećao se kao u kazalištu. Božanstveni glasovi, teatralnost koju Tenori posjeduju i otvorenost publike pružili su spoj koji je ostvario puni sjaj Šalate.
Marko Pecotić došao je na svoje jer su mu kolege dopustili da zapleše i pokaže svoju skrivenu sposobnost – Marko Peco Beatbox, dok je Filip Hozjak sasvim neočekivano otpjevao žensku dionicu nakon čega je rekao:
– Moram priznati da je teško biti žena, skinuo sam sada 3 kg.
Đani Stipaničev zapalio je publiku izvrsnim “Golubovima” i nepresušnim smislom za humor, a svojom specifičnom bojom glasa Vladimir Garić osvojio je sve.
Gromoglasnim pljeskom publika ih je pozvala na bis pa su koncert pod zvjezdanim nebom Šalate završili dalmatinskom baladom More, more i talijanskom arijom O sole mio.
4 Tenora ovim su koncertom potvrdili da su izvrstan kvartet te da im nesumnjivo pripada posebno mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni!

Foto: Press – Igor Kelčec