fbpx

Planet Art: Ako želite puno dobrog kazališta, pogledajte ih sve

Zagreb…

Ako želite vidjeti malo dobrog kazališta dođite na neku od naših predstava, a ako želite puno dobrog kazališta, pogledajte ih sve – geslo je pod kojim novu sezonu najavljuje kazalište Planet Art

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Planet art

Velika zvjerkaKazalište Planet Art najavljuje novu sezonu predstavama Velika zvjerka, Posljednja Freudova seansa, legendarnim Stilskim vježbama te Ritinom školom. A od listopada će ponovno nastupati u Kazalištu Mala scena, Medveščak 2, gdje ćete imati prilike vidjeti kazališne hitove koji su među najizvođenijima u Hrvatskoj.
VELIKA ZVJERKA
Nova sezona započinje u subotu 7. 10. s komedijom ‘Velika Zvjerka’ koja je do sada izvedena više od 150 puta. ‘Velika Zvjerka’ govori o biznisu danas u Hrvatskoj i o tome kako predrasude utječu na našu egzistenciju. U predstavi pratimo tri poslovna čovjeka koji dolaze na poslovni skup u Osijek i u gradu iz kojega ljudi masovno iseljavaju pokušavaju dogovoriti posao. Predstava duhovito i istinito progovara o preprekama s kojima se suočavaju pri tom pokušaju.

Freud

POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA
U subotu 14. 10. na rasporedu je višestruko nagrađivana ‘Posljednja Freudova seansa’, dinamična i lucidna filozofska rasprava o postojanju Boga između Sigmunda Freuda, uvjerenog ateista i C.S. Lewisa, preobraćenog vjernika. U ovoj dramatičnoj i napetoj povijesnoj fikciji koja se događa u sam osvit 2. Svjetskog rata imamo priliku zaviriti i u privatne živote i osobne tajne ova dva velika uma koji su oblikovali suvremenu misao.

Stilske vježbe

STILSKE VJEŽBE
Legendarne ‘Stilke vježbe’ koje se izvode već punih 49 godina na rasporedu su u nedjelju 15. i 29. 10. Vječna studija karaktera i situacija u izvedbi maestralnih Lele Margitić i Pere Kvrgića ne izlazi iz mode, a predstava je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda kao ‘najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom’.

Ritina škola

RITINA ŠKOLA
Šarmantna ‘Ritina škola’, izvedena više od 100 puta, govori o znanju i obrazovanju danas u Hrvatskoj, a na rasporedu je u subotu 21.10. Rita je inteligentna, radoznala frizerka koja želi promjenu u životu i upisuje tečaj književnosti. Tamo sreće rezigniranog profesora Pravdana, a taj ih susret oboje mijenja. Duhovita i dirljiva, ova vječna pigmalionska priča postavlja ozbiljna pitanja o znanju i vrijedi li ostati u zemlji u kojoj se ono ne cijeni.

Planet Art će krajem listopada izaći i s novom premijerom koju ćemo uskoro najaviti!

Rezervacije ulaznica: 01 468 3352 i 01 468 3373 // blag.: 8-16h (čet. i pet. do 18h)
On line prodaja: http://www.ulaznice.hr/web/ctl_evt.jsp?act=grup_dog&grd_id=12954696

Foto: Press