fbpx

Ne propustite: Pričokrad u Dječjem kazalištu

Dubrava…

PričokradNa programu u Dječjem kazalištu Dubrava, danas 14. listopada 2017. godine s početkom u 18.00 sati, je predstava Pričokrad redateljice Ivane Peroš.
Pričokrad, kao klasično postavljena fabula o sukobu dobra i zla, ali i o hrabrosti, prijateljstvu i sazrijevanju, komad je koji se namjerno poigrava stereotipima iz narativne, ‘staromodne’ dječje priče, ali izmjenama brzih i kratkih replika i izrazito dijaloškom strukturom dinamičnih promjena te služeći se segmentima pop kulture, na duhovito-farsičan način progovara o univerzalnim životnim vrijednostima.
Središnji likovi, Princ i Princeza, iz prizora u prizor zaobilaze zapreke i prolaze kroz prekretnice važne za odrastanje, prelaze put od sebičnih, samovoljnih, bezobraznih i razmaženih klinaca do hrabrih, odanih i sućutnih mladih ljudi. Pri tome im, ne uvijek uspješno, pomažu i tri vile osebujnih karaktera i upitnih čarobnjačkih vještina koje su usput i naratori u predstavi. Negativac par excellence je Pričokrad koji ima potrebu otimati bajke i priče kako bi ih iskorijenio no i on doživljava odrješenje na kraju. Princu je Pingvin svojevrsni ekvivalent Sancho Panzi ili Petku sa svojom osobnom potragom za majkom dok je Patuljak potpuno zalutao lik koji tek na kraju otkriva svoju misiju.
Blagajna je otvorena jedan sat prije početka predstave.

igrana predstava / 5+
trajanje / 55 minuta
Igraju: Asja Jovanović, Lidija Kraljić Zavišić, Nikolina Ljuboja, Ivan Horvat, Robert Španić, Monika Mihajlović i Hrvoje Horvat.
redateljica / Ivana Peroš
autor teksta i dramatizacija teksta / Tomislav Zajec
kostimograf / Igor Dobranić
scenograf / Igor Dobranić
autori glazbe / Igor D. Savin i Igor Savin ml.
oblikovanje rasvjete / Vesna Kolarec
dizajn promo materijala / Igor Dobranić i Kristijan Žužak
ton – majstor / Dino Čosić
majstor rasvjete / Dominik Lenac

Foto: Press