Tarik Filipović i Ćiro u Beču
Piše: redakcija On 9 tra., 2017 At 11:49 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Gostovanje…

Tarik Filipović, ĆiroLegendarni trener svih trenera ne krije oduševljenje što je njegov dugogodišnji prijatelj napravio predstavu o njegovu životu. Kaže da ga Tarik vjerodostojno utjelovio. Monodramu ‘Ćiro’ zajedno s Tarikom autorski potpisuje Antonio Gabelić, a predstavu producira Tomislav Kašljević.
– Jako sam sretan da je to Tarik jer on to tako vjerodostojno čini da sam ja oduševljen. Svi oni koji su gledali, kažu, da imam razloga biti sretan. I čast mi je – rekao je nedavno za portal Scena.hr Miroslav Ćiro Blažević.
A 6. svibnja 2017. godine s početkom u 19.30 sati, Tarik Filipović gostuje s predstavom ‘Ćiro’ u Beču.
– Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta. S preko 300 odigranih izvedbi koje je vidjela čitava regija, Tarik Filipović predstavlja novi autorski projekt – monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro – poručuju organizatori.
Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.
Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva možemo vidjeti i u Beču kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.
Karte moźete kupiti:
Hrvatski Center / 4., Schwindgasse 14 / 015046354
Delikatessen Shop / 16., Weyprechtgasse 3 / 014029641

Foto: Press

comment closed