fbpx

Zadarska ekipa i dalje neumorno izvješćuje iz snijegom pogođenih dijelova Like

HRT…

iz snijegom pogodenih, LIka– Posebno je zahtjevan bio zadatak praćenja proboja ceste duge šest kilometara na spoju Velebita i Dinare na 800 metara nadmorske visine te doprema sijena za dvjesto goveda i hrane zametenoj četveročlanoj obitelji Surla na Glogovu – ističe Edi Škovrlj, jedno od zaštitnih lica HRT-ova centra Zadar i izvjestitelj najpoznatiji po svojim javljanjima tijekom bure.
Pored HRT-ove riječke i gospićke ekipe i zadarska je ekipa posljednjih dana izložena brojnim izazovima kako bi pravodobno prenijela sve bitne informacije o snježnim nedaćama te izvijestila o poteškoćama stanovništva iz nepogodama pogođenih dijelova Like, ponajprije iz Gračaca. Ekipa HRT-ova centra Zadar – novinar izvjestitelj Edi Škovrlj, snimatelji Dinko Denona i Vedran Zrilić te tonski snimatelji Mladen Tomas i Tomislav Motušić – već tjedan dana danonoćno su na terenu te iz sata u sat izvješćuju o buri i snježnim nepogodama u tome dijelu Republike Hrvatske, a radeći na temperaturama i do – 10 Celzijevih stupnjeva te uz snijeg visine do jednoga metra popraćen snažnom burom, prošlih su dana snimili i nekoliko ekskluzivnih priča za Hrvatsku radioteleviziju.
Među ekskluzivnim su pričama sa snijega ovih dana bile i vojna vježba mladih kadeta Hrvatske vojske na Udbini te priča o dopremi sijena za stoku zametenoj deveteročlanoj obitelji Ivana Prgometa kod Gračaca motornim vojnim saonicama.
iz snijegom pogodenih, LIka– Sva su tri događaja bila HRT-ove ekskluzive i samo je naš Dnevnik imao navedene priče koje su izazvale mnogobrojne pozitivne komentare. Tamo gdje je i za vojsku bilo prezahtjevno, pokazali smo da možemo odraditi terenske reportaže i izvješća – ponosno dodaje Edi Škovrlj.
Vršitelj dužnosti rukovoditelja HRT-ova centra Zadar Ante Kolanović, koji se brine o organizaciji posla i terenskoga rada novinarskih ekipa, ali i sam aktivno izvješćuje s terena, kaže kako su svi iz HRT-ova centra Zadar posljednjih dana unatoč nedaćama iznimno motivirani ostvariti sve postavljene zadatke.
– Svi su vrlo požrtvovni i unatoč brojnim zbivanjima koja treba pokriti ni u jednome trenutku nismo imali problem koga poslati na teren. Kao i u slučaju požara i poplava koje smo pratili i tijekom snježne mećave vidimo i osjećamo potporu koju nam daje mjesno stanovništvo. Ljudi znaju kako će naš rad imati povoljan učinak i za njih te kako će dobiti pomoć – ističe Ante Kolanović te dodaje kako su HRT-ove terenske ekipe ovih dana najčešće i spona između mjesnoga stanovništva, zimskih i spasilačkih služba te Hrvatskoga Crvenog križa.
Podrobni podatci i izvješća iz Like, Gorskoga kotara i drugih snijegom zahvaćenih područja te opširna vremenska prognoza i stanje na cestama, koji se dopunjuju svakih pola sata, dostupni su osim u informativnim emisijama Hrvatskoga radija (HRT – HR) i Hrvatske televizije (HRT – HTV) i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, podstranicama HRT-ovih regionalnih radiopostaja te na HRT-ovu teletekstu i na profilima na društvenim mrežama.

Foto: Press