Zrinka Miočić još jednom broncom zaključila Europsko prvenstvo
By redakcija On 4 stu., 2019 At 02:45 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Rusija…

Zrinka MiočićNa ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje. Nakon Tihee Topolovec, drugu broncu je osvojila Zrinka Miočić (preko 78 kg). Prvi i posljednji dan ovogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u Rusiji, donijeli su po jednu brončanu medalju za Hrvatsku.
Nakon Tihee Topolovec, do trećeg mjesta na prvenstvu je stigla i Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kg. Splićanka je na početku ipponom svladala Gruzijku Somkišvili, nakon čega je išla na Njemicu Lucht, koja je ipponom nakon 19 sekundi poslala našu predstavnicu u repasaž.
Tamo je Zrinka Miočić ipponom svladala Slovenku Torkar u drugoj minuti borbe, a isti scenarij joj donosi brončanu medalju protiv Čehinje Paulusove i slavlje za hrvatsku reprezentaciju!
Blizu je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je pobjedama nad Švicarkom Vetterli i Samardžić iz BiH došla do polufinala. Zatim je izgubila ipponom od Čanturije iz Gruzije, a za broncu je bila bolja Nizozemka De Voogd, koja je našu judašicu natjerala na tri kazne te finalno peto mjesto.
Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila plasman sedmog mjesta. Pavić je u tri borbe upisala dvije pobjede i jedan poraz.
Za Hrvatsku su na Europskom U23 prvenstvu u Iževsku nastupili i Josip Kokeza (-100 kg), Marcel Škalec (+100 kg), Lucija Babić (-70 kg), Iva Oberan (-57 kg), Lea Gobec (-78 kg), Damian Sokolović (-81 kg) i Katarina Lucija Vuković (+78 kg).
Uz dvije bronce i jedno polufinale, hrvatska reprezentacija se vraća iz Iževskog u iznimno pozitivnom tonu i s još jednom potvrdom kako hrvatski judo ima svjetlu budućnost.

Foto: Press

comment closed