fbpx

Advent u Gavelli: Anja Šovagović Despot kao Filumena Marturano

Zagreb….

Anja Šovagović DespotIzvedba predstave ‘Filumena Marturano‘ u subotu, 30. prosinca 2017. bit će odigrana u sklopu ‘Adventa u Gavelli‘ i ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 30,00 kuna.
‘Filumena Marturano’ rasna melodrama, ili dramska komedija Eduarda De Filippa, u svoje središte postavlja lik žene čija dvojnost karaktera zbunjuje i opčinjava. Grešnica i pokajnica, divlja i nježna, strastvena i ranjiva, Filumena Marturano izmiče klasičnom poimanju ‘moralnog’, a drama čiji je glavni lik, provocira nas svojom neuhvatljivošću i odbijanjem da stvari proglasi točnima ili ispravnima, dobrima ili zlima.
Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, dramaturginja je Ana Prolić, scenografiju potpisuje Stefano Katunar, kostime Marita Ćopo, autor glazbe je Renato Švorinić, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. Filumenu Marturano igra Anja Šovagović Despot, Domenica Soriana Dražen Kühn, a uz njih na sceni teatra u Frankopanskoj su i Zoran Gogić, Perica Martinović, Anja Đurinović, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Amar Bukvić, Nikola Baće i Đorđe Kukuljica.
Premijera predstave Filumena Marturano je bila 7. svibnja 2016. godine.

Foto: Press