fbpx

Gostovanje beogradskog kazališta u Žar ptici

Zagreb…

U Žar ptici gostuje Malo pozorište Duško Radović

u Žar ptici

u Žar ptici– Projektu međunarodne kulturne razmjene Dječje kazalište bez granica, čiji je inicijator Gradsko kazalište Žar ptica, odmah na početku godine rado su se odazvala dječja kazališta iz Antalije i Sankt Peterburga – poručuju organizatori.
Lijepa kazališna priča o toleranciji i približavanju različitosti nastavlja se u petak 20. prosinca u 10.00 sati u GK Žar ptica gostovanjem ‘Malog pozorišta Duško u Žar pticiRadović’ iz Beograda. Jedno od najpoznatijih i najnagrađivanijih dječjih kazališta u Srbiji, ove godine obilježavaju 70. godišnjicu postojanja, dolaze u Zagreb u predbožićno vrijeme kako bi za djecu iz zagrebačkih osnovnih škola i vrtića izveli svoj novogodišnji program ‘Mala škola rokenrola’ s porukom prijateljstva što je osnovni cilj projekta Dječje kazalište bez granica.
– Naši glumci bit će domaćini za beogradskim kolegama na zagrebačkom Adventu, a na kraju predstave uslijedit će druženje na domjenku u Žar ptici – kažu u kazalištu.
Mala škola rokenrola je glazbeno – plesni spektakl, koji je nastao prema tekstu Ljubivoja Ršumovića i u režiji Jagoša Markovića. Vlada Divljan i Srđan Gojković iz nekad mega popularnih Idola i Električnog orgazma napravili su glazbu za predstavu.
Kako poznate dječje pjesme iz osamdesetih… ..izgledaju u ruhu rokenrola, otplesat će i otpjevati razigrani učenici Male škole rokenrola: Bojan Lazarov, Sandra Rodić Janković, Ljiljana Peroš, Lana Karaklajić i Arsenije Tubić.

Foto: Press