Dan Brown u Hrvatskoj – ekskluzivni intervju
By redakcija On 5 srp., 2018 At 03:12 PM | Categorized As Književnost, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

U emisiji Nedjeljom u dva gostuje jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca Dan Brown

Aleksandar StankovićHrvatska radiotelevizija u emisiji Nedjeljom u dva 8. srpnja donosi ekskluzivni intervju s jednim od najpoznatijih svjetskih pisaca današnjice Danom Brownom. Sa slavnim će autorom urednik Aleksandar Stanković razgovarati o tome kako živi čovjek koji je dosad prodao preko 200 milijuna knjiga u gotovo 60 država, zašto je došao u Hrvatsku te traži li možda ovdje inspiraciju za svoju sljedeću knjigu.
Dan BrownKarizmatični će pisac u emisiji govoriti i o svojem siromašnom djetinjstvu, o tome kako su ga odgajali roditelji te koliko je to utjecalo na njegov književni opus. Objasnit će svoj odnos prema vjeri i religiji te progovoriti o tome zašto su nakon nekih njegovih knjiga diljem svijeta prosvjedovali vjerski fundamentalisti. Uz sve milijune prodanih knjiga Brown je konstantno na meti književnih kritičara koji tvrde da su romani koje piše ‘loša literatura koja zapravo i nije književnost’. Doznat ćete što kaže na te kritike i kako se osjećao kada ga je slavni pisac Umberto Eco verbalno napao, da bi se zatim našli stolac do stolca u slavnoj milanskoj Scali na opernoj predstavi.
Dan Brown će u emisiji otkriti i što misli o svojem predsjedniku Donaldu Trumpu te o njegovoj imigrantskoj politici. Doznat ćete i koji su njegovi omiljeni pisci, zašto ljudi sve manje čitaju i ima li knjiga kakvu danas poznajemo budućnost.
Emisiju Nedjeljom u dva gledajte 8. srpnja na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 14.00 sati.

Foto: Press, društvena mreža Dan Brown

comment closed