fbpx

Durica otvara 18. Naj, naj, naj festival

Zagreb…

U proteklih 17 godina festivalske predstave pogledalo je 70280 gledatelja. Na Naj,naj,naj predstavama ove godine djeci Zagreba GK Žar ptica pripremila je novih 3890 besplatnih ulaznica

naj festivalSve je spremno za početak 18. međunarodnog Naj, naj, naj festival, koji će u srijedu 4. travnja s početkom u 11.00 sati u Gradskom kazalištu Žar ptica, kako se očekuje, svečano otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Festival – Naj, naj, naj festival, koji je 2001. osnovala tadašnja ravnateljica GK Žar ptica Marija Sekelez s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave za proljetne školske praznike, u proteklih 17 godina postao je renomirana kazališna manifestacija u Hrvatskoj i šire.
17-godišnja ljubav između Naj,naj,naj festivala i dječje publike rezultirala je 251 festivalskom predstavom od kojih je, postavši međunarodni 2007.godine, 54 bilo inozemnih i to: iz Japana, Jakutske, Južne Koreje, Litve, Izraela, Finske, Belgije, Francuske, Italije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Bugarske ..
Festivalske predstave pogledalo ih ukupno 70280 gledatelja.
naj festival18.izdanje kojim Naj,naj,naj festivala obilježava punoljetnost, otvorit će predstava Durica – Male ljubavi, Ivice Bednjanca i Dunje Fajdić u režiji Renate Carola Gatice i izvođenju kazališta domaćina Žar ptice.
Zagrebačkoj publici u 5 festivalskih dana od 4. do 8.travnja predstavit će još 9 domaćih kazališta i to: Zagreba, Osijeka, Čakovca, Zadra Virovitice i Siska. U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz Rusije, Španjolske, Srbije i Italije. Predstave se izvode u gotovo svim kazališnim dvoranama u gradu. Raspored predstava u prilogu.
Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu: dramska umjetnica Marija Sekelez, kazališna kritičarka Nina Ožegović i redateljica Slađana Kilibarda. Najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjelit će se nagrade Zlatne Žar ptice.
Sve predstave su BESPLATNE.
Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.
Rezervacije nisu moguće.

Foto: Press