Ecija Ojdanić: Za uspjeh treba i da ti Bog namigne i malo sreće

Zagreb…

Predstava OtpisaNE kazališta Moruzgva i GK Scena Gorica proslavila jubilarnu 50. izvedbu

Ecija Ojdanić

Ecija Ojdanić– Naoko se to čini uvijek ista formula, izvrstan tekst, još bolja glumačka ekipa, uigran autorski tim, dobar producentski tim i eto odlične predstave. Međutim uz sve to za ovakav uspjeh od 50 predstava u samo pola godine, treba malo da ti Bog namigne i malo sreće i to se nama dogodilo – rekla je umjetnička ravnateljica kazališta Moruzgva i jedna od glumica u predstavi, Ecija Ojdanić povodom 50. izvedbe.
U nedjelju, 15. travnja 2018. godine, u zagrebačkoj dvorani Vidra predstava OtpisaNE Kazališta Moruzgva i GK Scena Gorica proslavile su jubilarnu 50. izvedbu. Predstava je nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem – Scena ‘Gorica’ prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića.
Ecija OjdanićU glavnim su ulogama Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin. U svega pola godine od svoje premijere, predstava je oduševila publiku u Zagrebu te na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, što potvrđuje brojka od 15.000 gledatelja u prosjeku svih izvedbi.
Uspješnost predstave pokazala se i u prepunoj dvorani kazališta Vidra iz koje su se mogli čuti smijeh i pljesak, a ‘OtpisaNE’ uz naglašavanje komičnih situacija donose i uvid u priču mladog sirijskog migranta Hassana koji je koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke.
Slavko SobinSlavko Sobin koji tumači Hassana povodom jubilarne izvedbe kaže kako je ovo prva predstava u kojoj je glumio koja je doživjela ovakav uspjeh u samo pola godine te ističe kako mu je iznimno drago što je predstava tako dobro prihvaćena od strane publike. Uz Slavka Sobina i Eciju Ojdanić, glumački tim čine i Ksenija Marinković i Erna Rudnički, a obje poručuju kako su im velika čast i zadovoljstvo glumiti s takvim glumcima te su neizmjerno sretne što su dio ovakvog umjetničkog tima. Erna posebno poručuje da želi svim svojim kolegama glumcima ovakav projekt. Uz autorski tim, 50. izvedbu su proslavila su i poznata imena među kojima su Elizabeta Gojan, Lujo Kunčević, Iva Babić, Livio Badurina, Kostadinka Velkovska, Barbara Nola, Edvin Liverić i drugi kolege glumci, redatelji te vjerna publika koju su činili prijatelji i obitelj.
Uz pisca, redatelja i glumce autorski tim čine i scenografkinja i kostimografkinja predstave Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić. Predstava je nastala zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Grada Velike Gorice i Ministarstva kulture te sponzora.

Foto: Press