fbpx

Edo Maajka: Hajmo svi u štrajk glađu, ako ne bude glasača neće znat da se snađu

Motovun…

Zviždanjem otvoren 19. Motovun Film Festival

Edo Maajka– Raja, hajmo svi u štrajk glađu, ako ne bude glasača neće znat da se snađu – odrepao je Edo Maajka put do pozornice preko glavnog motovunskog trga, dupkom ispunjenog publikom 19. Motovun Film Festivala.
Otvorenje festivala počelo je prigodnim pozdravima motovunskog gradonačelnika Tomislava Pahovića i istarskog župana Valtera Flege, da bi se potom pretvorilo u zaglušujući jednoglasni zvižduk 700 posjetitelja u glavnom festivalskom kinu.
Pušući snažno u raznobojne zviždaljke, u katarzičnih nekoliko minuta ispustili su svu frustraciju nakupljenu u proteklih šest mjeseci i oglasili se protiv svih koji su nas u tom periodu izmučili političkim prepucavanjima. Zviždalo se potom i u vedrom tonu: za festivalske laureate Nenada Puhovskog i Želimira Žilnika, za goste festivala i festivalske volontere koji u narednih pet dana neće stati s poslom.
Motovun Film FestivalPromijenio se i beat Ede Maajke, koji je nakon politički nabijenih segmenata pjesama ‘Sevdah o rodama’ i ‘Draga moja vlado’ prešao u opušteni ‘No sikiriki’, te pozvao publiku da jednoglasno, nadopunjavajući njegovu rečenicu kao na koncertima, proglase festival otvorenim.
U glavnom motovunskom kinu prikazan je indie hit Seana Bakera Tangerine, u potpunosti snimljen mobitelom, dok je u također prepunom kinu Billy istovremeno zaigrao Zaljev luđaka velikog francuskog redatelja Brune Dumonta.
U pet festivalskih dana bit će prikazano stotinjak filmova raznih žanrova, odsvirat će se niz koncerata sastava kao što su Kawasaki 3P, Jonathan, Nipplepeople i talijanske psihodelične folk senzacije Kalascima, te održati niz govornih programa, promocija i uličnih intervencija u sklopu programa Gdje ste bili 2016. godine?

Foto: Press