fbpx

Maestralna predstava Tko pjeva zlo ne misli oduševila festivalsku publiku

Dubrovnik…

Predstava Tko pjeva zlo ne misli redatelja Renea Medvešeka u izvedbi sjajnog dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu oduševila je brojnu festivalsku publiku sinoć, 21. srpnja u parku Gradac. Inspiriran scenarijem Kreša Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, Rene Medvešek režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

Tko pjeva zlo ne misli

Priču o svakodnevici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u Medvešekovoj scensko-glazbenoj priči obogaćuje program u špajzcimer smještenog radio-aparata. Ova uzbudljiva kazališna interpretacija slavnog filmskog predloška sačuvala je duh priče iz Golikova filma, a Medvešek ju je obogatio i dokumentarističkim elementima iz međuratnog Zagreba. Sjajna glumačka postava predvođena Zrinkom Cvitešić, Dušanom Bućanom i Krešimirom Mikićem svojim je zgodama nasmijala sve prisutne do suza, a oduševljenje viđenim potvrđeno je gromoglasnim pljeskom zbog kojeg su se glumci na poklon vraćali čak četiri puta te su za kraj zapjevali zajedno s publikom. Tko pjeva zlo ne misli pred rasprodanim se dubrovačkim gledalištem igra još večeras, 22. srpnja na istom mjestu u isto vrijeme.
Sjajan dramski ansambl zagrebačkog HNK osim gore navedenih glumaca čine i Ivana Boban kao Teta Mina te Ivan Colarić, Ivan Glowatzky, Dušan Gojić, Nikša Kušelj, Dora Lipovčan, Vanja Matujec, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Barbara Vicković, Silvio Vovk i Mirta Zečević. Dramaturgiju predstave potpisuje Nina Bajsić, scenografiju Tanja Lacko, kostimografiju Doris Kristić, oblikovanje svjetla Aleksandar Čavlek, dok su glazbeni suradnici na predstavi Matija Antolić, Nenad Kovačić te Pravdan Devlahović za scenski pokret.

Foto: Press