Simbol Željezne zavjese – Odbrojavanje: Berlinski zid
By redakcija On 4 stu., 2019 At 03:02 PM | Categorized As Film, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Viasat History…

Berlinski zid je bio dugačak oko 160 metara, visok 3,6 metara, a širok 1,2 metra

Berlinski zidU subotu, 9. studenog 2019. godine s početkom u 21.00 sat, na kanalu Viasat History, premijerno će biti prikazana prva epizoda serijala Odbrojavanje: Gradnja i pad Berlinskog zida.
Berlinski zid dijelio je Njemačku gotovo 30 godina; razdvojio je obitelji i uništio živote, a oni koji su ga pokušali prijeći riskirali su smrt. Svjedoci smo gradnje zida od trenutka u kojem su ga osobno doživjeli ljudi koji su sudjelovali u stvaranju emisije. Dnevnici i pisma svjedoka otkrivaju vrlo osobna gledišta na događaje – lude obrate i burne emocije. Oba su događaja sve iznenadila jer se činilo kao da su se dogodila preko noći; čut ćemo fotografa Dietmara Riemanna koji je odlučio odustati od svega u rujnu 1989. godine i napustiti Istočnu Njemačku u nadi za bolji život na Zapadu. Povjesničari i stručnjaci nadopunjuju pojedinačne perspektive, komentiraju događaje, objašnjavaju ih i smještaju u kontekst. Ovaj dvodijelni dokumentarni film kombinira poznatu povijest s najvažnijim događajima koji su doveli do ta dva povijesna i ključna trenutka te na taj način stvaraju novu i drukčiju perspektivu na povijest hladnog rata, 30 godina poslije pada Berlinskog zida.
Berlinski zid, simbol Hladnog rata i Željezne zavjese, razdvajao je Istočni od Zapadnog Berlina gotovo 30 godina. Bio je dugačak oko 160 metara, visok 3,6 metara, a širok 1,2 metra.
Upoznajte ljude koji su osobno doživjeli te povijesne trenutke. Njihovi dnevnici i pisma svjedoka otkrivaju vrlo osobna gledišta na događaje – lude obrate i burne emocije.

Premijera u subotu 9. studenoga u 21.00 sat
Broj epizoda: 2 x 60 Minutaža
Žanr: Dokumentarni/ povijest
Naslov originala: Countdown: The Rise and Fall of the Berlin Wall
Godina: 2019

Foto: Press

comment closed