Emotivna promocija: Jurica Popović – potpuno razotkrivanje
By Gordana Malašić Lazić On 18 svi., 2017 At 04:37 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Čovjek, umjetnik…

Nepobjedivo Sunce, nada, radost i Fraktali

Jurica Popović– Jure je snop svjetla. Jure uvijek isijava toplinom, kao da je obasjan suncem. Jure uvijek zrači nekom posebnom toplinom. Jure je topao drag čovjek, koji isijava ljubavlju – opisala je glumica Juricu Popovića. Matija Prskalo je Juricu opisala upravo onako kako ga doživljavaju svi oni koji ga poznaju ili oni koji prate njegov rad. Jurica Popović danas je u prostorijama Hrvatskog društva skladatelja održao promociju svega onog što je radio zadnjih godina. Na početku promocije Jurica se pun emocija prisjetio velikog skladatelja Zvonka Špišića, koji je jučer preminuo. Jurica je tako predstavio izložbu Fraktali u sklopu promocije novog instrumentalnog albuma ‘Sol Invictus’. A ciklusom slika, Jurica je zaokružio jedan dio svog umjetničkog djelovanja. Jurica se kroz istraživanje o sebi, okušao u gotovom svim umjetnostima. Između ostalog, na promociji je otkrio koliko je odluka da na albumu zapjeva za njega bila izuzetno emotivna i hrabra, s obzirom na to da ima oštećen sluh. Jurica je oduševio okupljene svojim emotivnim razotkrivanjem na promociji, a to je do suza ganulo i njegovu životnu partnericu slavnu dizajnericu Matiju Vuicu.
Jurica Popović– Pokušao sam pronaći smisao svega onoga što radim. Pokušao sam inspirirati ljude koji nešto čuju i vide, da oni samo pokušaju biti kreativni – ispričao je Jurica. Dodaje kako je želio da se iz svake note isijava svjetlo na kraju tunela. Kaže da je to ljudima u Hrvatskoj potrebno jer smo jako tužan narod.
– Mi i na svadbama pjevamo tužne pjesme. I baš zato sam želio u note ugraditi dio koji daje nadu – objasnio je. Jurica je otkrio kako su nastale slike.
Vedran Mlikota– Pri slikanju se služim posebnom tehnikom i pristupom likovnosti uz pomoć koje se pokušava putem nesvjesnog crtanja djelovati introspektivno. Tako da na početku crtež se radi zatvorenih očiju, a ono što nastane, svakom tko se bavi psihologijom, jasno je kakva je duša autora – objasnio je Jurica koji je tako oslikao svoje emocije. I to je zapravo poveznica svih njegovih radova. Promociju je vodio sjajni glumac Vedran Mlikota koji je uvodnim govorom nasmijao publiku. Mlikota se našalio kako od Jurice očekuje da napiše predstavu, sam oslika scenografiju, napiše glazbu, a za kostime će se pobrinuti Matija Vuica. Na promociji su bili Matija Prskalo, Anja Šovagović Despot, Miroslav Ćiro Blažević, Neno Belan, Vanna, Vladimir Kočiš Zec, Tihana Harapin, Zvončica Vučković te brojni drugi…

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: 

comment closed