fbpx

Fotogalerija: Svečano izvedena predstava Malograđani

Gavella…

Malograđani

Paolo Magelli

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella, u petak 04. listopada, otvorilo je novu sezonu 2019./2020. predstavom Malograđani Maksima Gorkog, kanonski tekst svjetskog dramskog pisma koji na scenu postavlja redatelj Paolo Magelli.
– Taj tekst ima jednu anti-radnju, unutra nema ničega, klimaks je – ništa. To je jedna fantastična prilika da se oslikaju naše duše na putovanju koje zovemo i koje jest život – rekao je o predstavi redatelj Magelli.
Plestina– Maksim Gorki je u sve likove toga djela ‘nalijepio komadiće svoje biografije’, što je važno kada se uzme u obzir njegov vrlo intrigantan život: rano je ostao bez roditelja, s 19 je godina prvi puta pokušao samoubojstvo, radio je kao željezničar, pekar, prodavač voća, raznosač novina, mornar, a kada je, s 24 godine, objavio svoj prvi tekst u novinama, vrlo je brzo postao priznat i slavan. Svoj pseudonim ‘Gorki’ opravdavao je time što je doista bio gorak u analizi društvenog stanja i onoga što nas je i dovelo ovome komadu, a to je gorčina naše egzistencije – rekla je o predstavi dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Malograđani

Boris SvrtanGaleriju ‘živopisnih, kompleksnih lica u potrazi za mnogočime – ljubavlju, vjerom, smislom’ glume: Boris Svrtan, Ksenija Pajić, Živko Anočić, Tena Nemet Brankov, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Enes Vejzović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić, Barbara Nola, Ranko Zidarić, Nenad Cvetko i Andrej Kopčok. Režiju predstave potpisuje Paolo Magelli, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, asistentica redatelja je Tamara Damjanović, scenograf Lorenzo Banci, kostimografkinja Marita Ćopo, autor glazbe Ljupčo Konstantinov, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.
– Malograđanština kao mentalitet i stanje duha itekako živi u našem suvremenom društvu, pa tako komad koji je Gorki napisao prije više od sto godina i danas izaziva i nudi se pozornici, glumstveno i polemično – pisalo je u najavi predstave Malograđani.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija:
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”781″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]