Fotogalerija: Svečano izvedena predstava Malograđani
By redakcija On 5 lis., 2019 At 09:10 AM | Categorized As Kazalište, Kultura, LifeStyle, Moda, Reportaže | With 0 Comments

Gavella…

Malograđani

Paolo Magelli

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella, u petak 04. listopada, otvorilo je novu sezonu 2019./2020. predstavom Malograđani Maksima Gorkog, kanonski tekst svjetskog dramskog pisma koji na scenu postavlja redatelj Paolo Magelli.
– Taj tekst ima jednu anti-radnju, unutra nema ničega, klimaks je – ništa. To je jedna fantastična prilika da se oslikaju naše duše na putovanju koje zovemo i koje jest život – rekao je o predstavi redatelj Magelli.
Plestina– Maksim Gorki je u sve likove toga djela ‘nalijepio komadiće svoje biografije’, što je važno kada se uzme u obzir njegov vrlo intrigantan život: rano je ostao bez roditelja, s 19 je godina prvi puta pokušao samoubojstvo, radio je kao željezničar, pekar, prodavač voća, raznosač novina, mornar, a kada je, s 24 godine, objavio svoj prvi tekst u novinama, vrlo je brzo postao priznat i slavan. Svoj pseudonim ‘Gorki’ opravdavao je time što je doista bio gorak u analizi društvenog stanja i onoga što nas je i dovelo ovome komadu, a to je gorčina naše egzistencije – rekla je o predstavi dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Malograđani

Boris SvrtanGaleriju ‘živopisnih, kompleksnih lica u potrazi za mnogočime – ljubavlju, vjerom, smislom’ glume: Boris Svrtan, Ksenija Pajić, Živko Anočić, Tena Nemet Brankov, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Enes Vejzović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić, Barbara Nola, Ranko Zidarić, Nenad Cvetko i Andrej Kopčok. Režiju predstave potpisuje Paolo Magelli, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, asistentica redatelja je Tamara Damjanović, scenograf Lorenzo Banci, kostimografkinja Marita Ćopo, autor glazbe Ljupčo Konstantinov, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.
– Malograđanština kao mentalitet i stanje duha itekako živi u našem suvremenom društvu, pa tako komad koji je Gorki napisao prije više od sto godina i danas izaziva i nudi se pozornici, glumstveno i polemično – pisalo je u najavi predstave Malograđani.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija:

comment closed