Franka Batelić u Portugalu snima eurovizijsku razglednicu

Portugal…

Hrvatska eurovizijska predstavnica Franka Batelić u Portugalu snima eurovizijsku razglednicu

Franka Batelić– Obožavam putovati, pa je ovo snimanje koje me je odvelo u ovu predivnu regiju nešto u čemu osobito uživam sa svojom sjajnom ekipom. Puno se smijemo, ali uspijevamo i napraviti posao. Nadam se da će gledatelji i na toj razglednici vidjeti onu dobru energiju koja nas je nosila. Ova je regija meni potpuno nepoznato područje koje dosad nisam imala priliku posjetiti, ali opet osjećam čudesnu povezanost s ovim mjestom; selo na brdašcu u mnogočemu me podsjeća na moju rodnu Istru – rekla je Franka Batelić.
Franka Batelić, koja će pjesmom Crazy predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatsku radioteleviziju u svibnju na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije, ovih dana u starome portugalskom selu Talasnalu, dvjestotinjak kilometara udaljenu od Lisabona, snima eurovizijsku razglednicu. Talasnal su kao mjesto snimanja odredili portugalski javni medijski servis RTP i Portugalska turistička zajednica, a riječ je o šarmantnu mjestu izgrađenu od kamena škriljca, u regiji poznatoj po aktivnome turizmu, ukusnoj hrani i dobrome vinu. Eurovizijskom će se razglednicom Franka Batelić predstaviti publici uoči svojega nastupa 8. svibnja. Franka BatelićNa linku možete pročitati što je Franka rekla za portal Scena.hr nakon  što je njezina pjesma izabrana za ovogodišnji nastup u Portugalu.
Prije snimanja razglednice HRT-ova je eurovizijska predstavnica predstavljala nagrađene na dodjeli glazbenih nagrada Porin, nastupila na dodjeli Večernjakove ruže te surađivala sa Željkom Bebekom na njegovoj turneji.
Autor je glazbe pjesme Crazy Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica Franka Batelić. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić, za osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, za masku BrushBar, a za frizuru Salon Franić. Videospot je snimljen u Gradskome kazalištu Zorin dom u Karlovcu i u zagrebačkome hotelu Double Tree by Hilton.
Franka BatelićOvogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala Lisabonu. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Hrvatska radiotelevizija i Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu.
Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Siniša Bevanda