fbpx

Ivan Dečak o novom albumu, roditeljstvu i ozljedi

Razgovor za Scenu…

Grupa ‘Vatra’ snima deseti studijski album, a iduće godine slavi 20 godina postojanja. Dečak kaže da je 20 godina brzo prošlo, ali ističe da još imaju puno toga za reći. Dečak je prije tri tjedna pao s bicikla. Kaže da mu je napukla ključna kost, no to ga nije  spriječilo da nastupi dan kasnije. Dečak uživa u roditeljstvu. Otkrio nam je kojom pričom uspavljuje svoju kćer

Ivan DečakIvan Dečak prisjetio se mladosti i vremena prije interneta.
– U djetinjstvu glazba nije bila toliko dostupna, pa sam na radiju čekao omiljenu pjesmu da je snimim na kazetu. Tad nisi mogao otići na internet i iste sekunde slušati željenu pjesmu. Nego si morao danima čekati da ti naleti pjesma da je snimiš – ispričao je frontmen grupe ‘Vatra‘ za portal Scena.hr prije nastupa na rođendanskom slavlju Antene Zagreb. Dodao je da voli radio.
– Slušam samo ozbiljne radio postaje koje puštaju pjesme grupe ‘Vatra’ – naglasio je Dečak uz osmijeh. Grupa ‘Vatra’ u četvrtak publiku je oduševila nastupom na velikom koncertu zagrebačkog radija. Ivan Dečak obožava glazbenu pozornicu i na njoj se najbolje Ivan Dečakosjeća, pa čak i kad pjeva ozlijeđen.
– Prije tri tjedna pao sam s bicikla i napukla mi je ključna kost. No već drugi dan sam svirao. Boljelo je, ali ta energija na pozornici je toliko jaka da daš sve od sebe. Nije to ništa strašno i neobično za mene. Kao dijete sam sedam ili osam puta lomio kosti. Dva ili tri puta sam razbio glavu, nekoliko puta sam bio na šivanju jer sam nezgodno padao. Lomovi su za mene bili normalni jer sam bio jako hiperaktivno dijete – otkrio je Dečak. Grupa ‘Vatra’ radi na svom desetom studijskom albumu.
– Vani su već dva singla. Duet s Massimom ‘Nama se nikud ne žuri’ je već nekoliko mjeseci na vrhu top lista i zahvalni smo svima koji vrte naše pjesme. A najviše onima koji dolaze na naše koncerte – naglasio je Dečak. Grupa iduće godine slavi 20 godina karijere, a Ivan Dečakdva desetljeća glazbe proslavit će s publikom na zagrebačkom koncertu.
– Nama je vrijeme brzo proletjelo, ali se osjećamo kao da smo na početku. Još toliko toga možemo dati i želimo reći – rekao je Dečak. Frontmen grupe ‘Vatra’ osim u glazbi, uživa i u roditeljstvu. Ivan i njegova supruga lani su postali roditelji drugog djeteta. Dečak nam je ispričao jednu od mnogih priča kojima uspavljuje svoju četverogodišnju kćer.
– U glavnim ulogama smo moj brat i ja. Moj brat uvijek završi u priči u nekoj nevolji. Danas u podne sam uspavljivao s ovom pričom. Bilo je strašno nevrijeme, padao je snijeg. Moj brat je izašao iz kuće, pa propao u snijeg do struka, a ja sam ga spasio. U svojim pričama ja sam uvijek superheroj – ispričao je Dečak uz osmijeh za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr