fbpx

Krenite na ZabokOpenAir HGF vlakom!

Zabok…

ZabokOpenAirPosljednji finalista HGF-a je mladi zagrebački bend – The Late, kojega je izabrala publika putem Facebook aplikacije. Sebe opisuju kao ‘blues rock/classic rock bend s različitim stilskim utjecajima, osnovan u Zagrebu u Kolovozu 2014. godine, koji piše pjesme pod različitim glazbenim utjecajima u pristupu izvedbi, harmoniji, komunikaciji i samoj interpretaciji.’ The Late se pridružuju već ranije poznatim finalistima a to su: Das Rage (Vukovar), Wind Stain (Čakovec), Mr. Albino (Zagreb), Epilog (Zadar) i Meant To Be (Umag).
Eksperimental i moderna klasika protkani elementima New Age-a i progresivnog post-rocka, potpomognuti namjenskom scenografijom, kostimima, vrhunskim zvukom i posebno programiranom rasvjetom, vode nas na jedno sasvim drugo, neočekivano mjesto – ono koje Holographic Human Element pomaže da stvorimo u sebi.
– Sva svoja razmišljanja pretoči u ono što sviramo, jer ti što slušaš dominiraš.” To je misao vodilja koja pojašnjava način na koji se Holographic Human Element sluša. Publici projiciraju osjećaje, bude u njima ono što je vrh Gaussove krivulje zakopao duboko pod slojeve prosječnosti – tako o sebi govore Holographic Human Element iz Travnika, pobjednici prošlogodišnjeg izdanja zaječarske Gitarijade, na kojoj će ove godine,
po prvi puta, nastupiti i pobjednik HGF Demo Festivala.
HHE su u zadnjem trenutku prilagodili svoj koncertni raspored i zasvirat će na pozornici ZabokOpenAira u subotu 6.lipnja nakon nastupa grupe Elemental.
Žiri 19.HGF Demo Festivala:
Goran Vrgoč
Direktor HGF Demo Festivala / Predsjednik žirija
Željen Klašterka
Urednik glazbenih programa Hrvatske radio televizije,
gitarista, kompozitor, producent
Dubravko Jagatić
Novinar i glazbeni kritičar – Dobitnik HGF nagrade 2010. za životni doprinos razvoju i
unapređenju hrvatske demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene scene
Mirela Priselac – Remi
Predsjednica glavnog odbora Hrvatske glazbene unije i frontmenica Elementala
Andrej Babić
Izvršni tajnik Hrvatske glazbene unije
Gitarista grupa Markiz
Matko Radovčić
Brand manager
Sanja Maksan
Izvršna producentica HGF izlučnih večeri
Igor Polak
Glavni urednik glazbenog portala

ZabokOpenAir HGF Festivalski vlak – Vozni red:
Polazak iz Zagreba GK 5.6. i 6.6. je u 17.50 – Zagreb Zapadni 17.53 – Vrapče 18.00 – Gajnice 18.04 – Podsused 18.10 – Zaprešić 18.16 i dolazak u Zabok je u 18.58 sati.Povratak iz Zaboka 6.6. i 7.6. je u 3.00 ujutro i dolazak u Zagreb je u 3.56 sati uz zaustavljanja za izlaz. Povratna karta po danu iznosi 10,00kn i kupuje se na blagajni Glavnog kolodvora u Zagrebu.

Foto: Press