fbpx

Marko Tolja: Odrastao sam uz pomorce, ali uvijek sam želio biti glazbenik

Samo za Scenu…

Glazbenik je najavio koncerte u Opatiji i Puli. Prisjetio se mladosti te otkrio kako je veliki dio života proveo na barkama, a u jednoj kratkoj fazi želio je biti kuhar, no ljubav prema glazbi je ipak bila jača

Marko ToljaMarko Tolja i čak 17 vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a na nekim od najljepših ljetnih pozornicama predstavljaju album ‘Stavi pravu stvar‘. Slijede koncerti u subotu 29. srpnja u Opatiji na predivnoj Ljetnoj pozornici te dva dana kasnije u Puli na Kaštelu, u sklopu ‘Ljeta na Kaštelu‘.
Glazbeni repertoar baziran je na novom albumu, koji obuhvaća swing obrade domaćih pop i rock hitova. ‘Blago onom tko te ima’, ‘Ja volim samo sebe’, ‘Budi moja voda’,’Teške boje’, ‘Stavi pravu stvar na pravo mjesto’ samo su neke od pjesama koje zvuče kao da su objavljene pedesetih, odnosno prije  pojave rock glazbe i zvuka elektrike. Uz to, pjesmarica stranih evergreena zaokružuje ovaj retro program Marka Tolje i Jazz Orkestra HRT-a, a sve  uz dirigiranje maestra Andreasa Marinella. Marko se raduje koncertima, a za portal Scena.hr otkriva koliko je njegova obitelj vezana uz more te se prisjetio i jedne kratke faze iz djetinjstva.
– Svi smo u obitelji usko vezani uz more. Generacije Toljinih su inženjeri brodogradnje, a brat mog djede je bio kapetan duge plovidbe. Cijeli život sam na raznim barkama, ali oduvijek sam htio biti glazbenik. Imao sam samo jednu kratku fazu u mladosti kad sam htio biti kuhar – rekao je Marko za portal Scena.hr.

Foto: Press