fbpx

Za međunarodni Dan kazališta: Mala kavana

Komedija…

Mala kavanaU ponedjeljak, 27. ožujka 2017. godine, na međunarodni Dan kazališta, u kazalištu ‘Komedija’ će jubilarni 50. put, biti izvedena komedija Carla Goldonija ‘Mala kavana‘ (La bottega del caffè), u režiji Damira Lončara, koji je djelo dramaturški obradio i prilagodio za igranje u kazalištu ‘Komedija’.
‘Mala kavana’ Carla Goldonija mali je svijet u kojem vladaju sva pravila velikoga svijeta. Znatiželja i zavist izmijenjuju se sa slatkim Mala kavanaljubavnim dogodovštinama, supruge ganjaju muževe, a gostioničar zna da povjerljivi razgovori koji šuškaju oko stolova mogu izazvati pravu buru. I stoga treba dobro paziti što se govori pred kakvim dobrim susjedom: već za nekoliko minuta to se može okrenuti protiv vas!
U Maloj kavani dobro ćete se zabaviti, ali samo zato jer srećom sjedite u gledalištu kazališta Komedija. Da ste gost u kavani, šaljivi događaji imali bi opasnu oštricu. Jer tamo sjedi jedan dragi, mili gost, gospon Genček, pred kojim je pametnije ništa ne govoriti. Ali on sve čuje. I o svemu priča. Sve dok ga ne protjeraju, ne otjeraju i ne svale na njega sve svoje grijehe. Ali kao što je to i u životu, nije Genček baš za sve kriv. No dobro ga je imati da se kroz njega prelome naše mane, nezgodacije i petljanja. Atmosfera ove predstave će vas odvesti u romantični stari Zagreb kakav je nekad bio, a Mala kavanalikovi podsjetiti na one koje viđate svaki dan.
Redatelj: Damir Lončar; Scenograf i oblikovatelj svjetla: Ivo Knezović; Kostimografkinja: Danica Dedijer; Autor glazbe: Dinko Appelt.
Uloge: Damir Lončar, Željko Duvnjak, Davor Svedružić, Filip Juričić, Vanja Ćirić, Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Vid Balog, Ivan Magud / Robert Budak, Goran Malus.
Povodom Dana kazališta, ulaznice za ovu izvedbu mogu se kupiti po 50% nižoj cijeni. Popust se može ostvariti isključivo na blagajnama Oktogon i Kaptol i isključivo za gotovinu. Predstavu će izravno na HRT 3 prenositi Hrvatska radiotelevizija.

Foto: Press