fbpx

Miran Kurspahić: Teror Tolerancije

Zagreb…

Nitko nema pravo ne biti uvrijeđen, Miran Kurspahić

Miran KurspahićPremijera predstave Teror Tolerancije autora i redatelja Mirana Kurspahića održat će se 15. studenog 2016. godine u Teatru &TD s početkom u 20.00 sati. Repriza je na rasporedu 16. studenog.
Što se dogodi kad progresivna, liberalna stranka o kakvoj ste oduvijek maštali dobije na izborima? Kad se ideje te stranke implementiraju u zakone, zaštite ugrožene skupine i odlučno stane na kraj netoleranciji? Put do pakla popločan je dobrim namjerama. Miran KurspahićKad god nekoga ušutkate postajete zatvorenikom vlastita poteza, jer si uskraćujete pravo da nešto čujete. Sloboda govora je besmislena ako ne znači i slobodu za onoga koji misli različito, a ako kršite to njegovo pravo zauzvrat pravite batinu za svoja leđa. Jer, pitanje je zapravo jednostavno: tko će odlučivati?
Miran Kurspahić u svojoj novoj predstavi bavi se ispitivanjem granice slobode govora u našem društvu i relevantnošću tog prava za Miran Kurspahićrazvoj demokratskog, ali prvenstveno zdravog društva bez tabua. U autoreferencijalnom momentu, propituje se uloga i važnost slobodnog govora za sam kazališni čin, kao i njegove autore, pa tako i samu publiku. Jer bitan dio slobode govora je upravo pravo da se čuje informacija, ma koliko god ona blasfemična, uvredljiva ili kriva bila. Nečijim mišljenjem, netko će uvijek biti uvrjeđen, i gdje smo onda ako ćemo na tome tragu postavljati restrikcije. Nitko nema pravo ne biti uvrijeđen, zaključio je redatelj.

Tekst i režija: Miran Kurspahić
Kostimografija: Katja Šunjić Kudin
Scenografija: Nina Mia Čikeš
Fotograf predstave: Damir Žižić
Vizual: Dario Dević
Igraju: Csilla Barath Bastajić, Iskra Jirsak, Sven Jakir, Domagoj Janković i Miran Kurspahić
Koprodukcija: Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD i KUFER
Cijena ulaznice je 50, a za studente 25 kuna. Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Teatra &TD ili na e-mail: itd@sczg.hr. Radno vrijeme blagajne je svakodnevno (osim nedjelje) od 11 do 13 sati i dva sata prije početka predstave. Rezervirane ulaznice moraju se podići najkasnije dva dana prije izvedbe na blagajni Teatra &TD.

Foto: Press