fbpx

Novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u HNK

Zagreb…

Valceri, polke i druge špelancije: novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a

novogodišnji koncert– Malo pomalo, Tamburaški orkestar HRT-a približava se osmom desetljeću neprekinutoga postojanja, a novogodišnji koncerti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu itekako imaju važnu ulogu u djelovanju ovoga ansambla. Ne odričemo se starih majstora koji su pri kraju 19. i početkom 20. stoljeća skladali svoja djela za tamburaške ansamble. Dapače, njihovi valceri, polke i druge glazbotvorije nam služe kao potka na koju nadograđujemo recentne glazbene uratke koje uz orkestar izvode provjereni vokalni i instrumentalni solisti i ansambli, a mladima su naša vrata uvijek širom otvorena – najavio je maestro Leopold.
Tradicionalni novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije već se šesnaestu godinu održava pod prepoznatljivim nazivom Valceri, polke i druge špelancije. U utorak, 1. siječnja u 19 sati, naši Tamburaši pod ravnanjem šefa dirigenta Siniše Leopolda, pozdravit će 2019. godinu nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, izborom starih i novih, hrvatskih i inozemnih, prigodnih i svevremenskih skladbi u originalnim aranžmanima za tamburaški orkestar.
Tamburaškom orkestru HRT-a i maestru Siniši Leopoldu na pozornici će se i ovaj put pridružiti brojni gosti uz koje je dobar provod osiguran: saksofonist Krešimir Kottek, pjevači Stanko Šarić i Stjepan Lach, plesačica Andrea Hršak, duo Hojsak & Novosel, Vice Zirdum na bisernici, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, te sastavi Meštrović – Expresto i 4 Tenora.
Voditeljica programa je Ljiljana Vinković.
Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK-a, a koncert se može pratiti i u izravnom prijenosu na Drugom programu Hrvatskoga radija i Radija Sljeme. Snimka će se emitirati istoga dana u 21.30 na Drugom programu Hrvatske televizije.

Foto: Press