fbpx

Mani Gotovac: Pitanje publike nije samo pitanje za Dubrovnik!

Zagreb…

Dubrovnik kao centar Europe

Mani Gotovac– Pitanje publike nije samo pitanje za Dubrovnik. Tema publike u kazalištu aktualna je tema diljem Europe. Gdje je mlada publika i koji su to programi koji će mladu publiku dovesti na Ljetne igre? Igre, možda najmanje od svih imaju problem s publikom jer nigdje lokalna publika nije toliko vjerna i zainteresirana. No što je s mladima? Mislim da odgovor nude programi koji su jedna vrsta plesa po žici, koji su možda i rubni, koji privlače mlade, ali i dalje Mani Gotovaczadržavaju izvrsnost – osvrnula se Mani Gotovac na neizbježno pitanje mlade publike u kazalištima.
Razgovor o Dubrovačkim ljetnim igrama s fokusom na temu ovogodišnjeg programa, održan je sinoć, 7. ožujka u novoj zgradi Muzičke akademije u Zagrebu uz sudjelovanje umjetničkog vodstva Igara, više stručnjaka i studenata umjetničkih akademija i Filozofskog fakulteta. Da se radi o prvom razgovoru o Dubrovačkim ljetnim igrama u Zagrebu, ali nikako i posljednjem, spomenula je pomoćnica intendanta za dramski program Mani Gotovac, odmah na početku. Započeti u siječnju ove godine u Dubrovniku, razgovori će se održavati jedanput mjesečno i to jedan mjesec u Dubrovniku, drugi u Zagrebu. Nastavila je s kratkim predstavljanjem ovogodišnjeg programa Igara, najavljujući postavljanje ‘Elementarnih čestica’ Michela Houellebecqa, ‘Dubrovačku trilogiju’ prema Vojnoviću, ‘Ledeni mjesec’ Pascala Brucknera i druge programe.
Osim što će se ovakvi razgovori nastaviti mjesečno održavati sve do otvaranja Igara, tijekom trajanja festivala razgovori će se voditi nakon svakog koncerta i svake predstave, s umjetnicima, publikom i svima zainteresiranima za sudjelovanje, najavilo je umjetničko vodstvo Igara.
U razgovoru su uz studente sudjelovali intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk, njegova pomoćnica za dramski program Mani Gotovac, pomoćnik za glazbeni program Mladen Janjanin, potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, ravnatelj kazališta Gavella Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština, dr.sc. Morana Čale, prof. Mira Muhoberac, Vesna Muhoberac, profesor i redatelj Matko Sršen, mr.sc. Maja Nodari, pjesnik Dražen Katunarić, glumac Siniša Ružić, kazališni kritičar Jovica Popović i drugi.

Foto: Press