fbpx

Umjetničko djelo Tanje Blašković na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Zagreb…

Tanja BlaškovićHrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.
CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.
Nakon otvorenog natječaja na temu „Dan planeta Zemlje“ za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Ivana Pipal čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Zagrljaj“ umjetnice Tanje Blašković.
Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 6 mjeseci. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.
Predstavljanje plakata održat će se u četvrtak, 27. lipnja u 11 sati.

Foto: Press