fbpx

Pečat Borne Vujčića na Velikom Brijunu

Ulysses…

U glavnoj ulozi predstave Pečat nastupa proslavljeni kazališni doajen Goran Grgić te mladi glumci Katarina Strahinić i Silvio Mumelaš

Pečat– Zanosimo se fantazijom društva bez kontrole, pa se začas prestrašimo dublje pomisli na takav svijet. A kad okrenemo ploču i pomislimo kako je čovjeku vodstvo suđeno, suočimo se sa sjećanjima na mnoge koji su snažnom vlašću svoje narode unakazili. Radi se o problemu čije je rješavanje posao u rangu Sizifovog. Razlog tome je, postat će jasno svima, ljudska narav. Neki se u njoj trude vidjeti neiskvarenu dobrotu, ali od toga ih lako može razuvjeriti svaka dnevna novina. Teško je reći je li sablasno ili tužno pomiriti se s tim da nema drugog krivca za ove nepravde od nas samih – rekao je Borna Vujčić.
Predstava ‘Pečat‘ Borne Vujčića, u režiji Lee Anastazije Fleger, bit će izvedena 20. i 21. kolovoza u vrtu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu, u sklopu 17. sezone Kazališta Ulysses. U glavnoj ulozi nastupa proslavljeni kazališni doajen Goran Grgić te mladi glumci Katarina Strahinić i Silvio Mumelaš.
PečatRadnja predstave ‘Pečat’ prikazuje ljudske sudbine zapečaćene ideologijom postdemokratskog sistema uspostavljenog nakon revolucije, preispitujući granice između utopije i distopije te postavke za postojanje idealnog društva. Drama Borne Vujčića pokušaj je da se umjetničkim djelom uđe u dijalog s kontroverznim, a opet sveprisutnim pitanjima o društvu u kojem se (s)nalazimo.
Mladi autor Borna Vujčić predstavu ‘Pečat’, praizvedenu 2015. godine, posvetio je svojem pokojnom ocu, dramatičaru Borislavu Vujčiću, suosnivaču Kazališta Ulysses.
Ulaznice za predstavu mogu se kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima.
Brod iz Fažane za Veliki Brijun polazi u 20.00 sati.

Foto: Press – Kristijan Vučković