fbpx

VIDEO: Premijera dokumentarca o Goranu Ivaniševiću!

Goranov Wimbledon – o Goranu Ivaniševiću

Zašto su na ‘wimbledonskoj travi’ frcale iskre između njega i Johna McEnroea?

Ivaniševiću

Kako je slomio Tima Henmana na domaćem terenu da bi se probio do vrućeg wimbledonskog finala? Zašto su mu Teletubbiesi neizostavan dio jutarnjeg rituala prije važnih okršaja u ‘teniskom ringu’?

Tko je igrač kojeg je pokorio na putu prema osvajanju Wimbledona jer jede sendvič od banane? Koji je magični broj slomljenih reketa u njegovom sportskom životu? Zašto je njegova teniska igra uvijek na granici između drame i trilera? Kome je prvome potrčao u zagrljaj nakon što je na centralnom terenu Wimbledona prvi put sudac viknuo gem, set – meč za Gorana?

U dokumentarcu ‘Goranov Wimbledon’, koji će se premijerno predstaviti zagrebačkoj publici na 11. izdanju Zagreb Film Festivala, i to 24. listopada u 20.00 sati u ZKL-u te reprizno u nedjelju u 11 sati u kinu Tuškanac, o Goranu, najuspješnijem hrvatskom tenisaču svih vremena, otvoreno govore te se prisjećaju najuzbudljivijih zgoda i nezgoda s teniskih terena proslavljeni svjetski tenisači, njegovi najljući rivali tijekom dugogodišnje teniske karijere, Pat Rafter, Tin Henman, Ivan Lendl i John McEnroe, kao i njegove ‘najvažnije karike’ iz osobnog života, otac Srđan Ivanišević i trener Mario Tudor.

Redateljski i scenaristički ovaj sportski dokumentarac potpisuje Leon Rizmaul, novinar u Dokumentarnom odjelu HRT-a, gdje je autor više od 1500 kratkih priloga za emisiju TV kalendar. Osim brojnih novinarskh reportaža i priloga za druge redakcije, režirao je i montirao nekoliko dokumentarnih filmova: ‘Druga strana Wellesa’ (2005.) i ‘Vukovar moje mladosti’ (2012.).
Nakon premijernih projekcija na Zagreb film festivalu, dokumentarac Goranov Wimbledon Leona Rizmaula, odmah putuje na jug, u Goranov rodni grad Split, gdje će već 28. listopada na platnu kinoteke Zlatna vrata, uz nekoliko programskih iznenađenja, doživjeti svoju splitsku premijeru.

Foto: Press