fbpx

Preminuo Aleksandar Bogdanović. Oproštaj kolega: Zbogom dragi prijatelju. Čuvali te anđeli

Shrvani kolege i prijatelj…

– Nakon što je u subotu u prometnoj nesreći teško ozlijeđen, preminuo je naš voljeni kolega Aleksandar Bogdanović. U našim je životima ostavio neizbrisiv trag. Iskreno suosjećamo s obitelji. Aleksandre, počivaj u miru! Čuvali te anđeli! Shrvani kolege i prijatelji – piše u tužnoj objavi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Na društvenoj mreži brojni kolege i prijatelji oprostili su se od voljenog glumca.

Aleksandar Bogdanović

– Dragi Aco, nedavno smo razgovarali i nadali se kako ćemo opet moći raditi zajedno, kako ćemo ostvariti naše planove. Bio si jedan od najboljih prijatelja i veliki glumac. U mom filmu veliko otkriće. Sjećam se završne scene u kojoj si bez intervencije naše šminke pustio suzu. Prizor koji govori o osjećajnom i dobrom čovjeku koji je pronašao put i most do kraja svijeta. Punom tolerancije i ljubavi. Ulozi koju si na maestralan način odglumio. Takav si bio ne samo u ulozi nego i u životu. A sad si izmamio suze u mojim očima. Sretan sam što sam te poznavao, a tužan što sam prerano izgubio tako divnog prijatelja. Ne vjerujem ovim lošim vijestima koje sam primio danas. Još sam u šoku i nevjerici da je došao rastanak… ne, ne mogu ti reći zbogom, jer se još uvijek nadam da ćemo se sresti… prijatelju moj nedostajat ćeš nam jaakoooo! – napisao je u dirljivoj objavi redatelj Branko Ištvančić. Glumica Anita Schmidt oprostila se riječima: Zbogom, Sale, dragi prijatelju. Čuvali te anđeli.
Aleksandar Bogdanović rođen u Osijeku 17.06.1974. godine.
Najvažnije uloge: Čičikov, “Mrtve duše”; Hemon, “Antigona”; Ljvov, “Ivanov”; Oliver Urban, “Leda”, Isljednik “Hrvatska Antigona”; Charles, “Vedri duh”; Đavo, “Don Huan u paklu”; George, “Tko se boji Virginije Wolf” (INK Pula), Rudolf Steiner, “Unterstadt” (HNK u Osijeku), Jerotije,
“Sumnjivo lice” (HNK u Osijeku), “Anđeli Babilona”, Gradonačelnik.
Dobio je nagradu za glavnu ulogu (Čičikov, “Mrtve duše”) na Festivalu vojvođanskih pozorišta, 2009. Nagrađen je za glavnu ulogu (Vitez Oliver Urban) na Marulićevim danima 2011. godine.

Foto: Press – HNK u Osijeku arhiva