SKORO, POLAKO – premijerno izvođenje performansa
By redakcija On 26 stu., 2019 At 11:50 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

SKORO, POLAKOU centru Knap, 28. studenog u 20 sati, na programu je premijerno izvođenje performansa SKORO, POLAKO autorskog tima Komljenović / Panza u produkciji Ekscene.
– SKORO, POLAKO je duet između pokreta tijela i pokreta zvuka koji istražuju sebe i svijet biofeedbacka. Feedback je povratni odnos zvuka koji se jednom otpustio, a zajedno s tijelom koje reagira stvaraju nešto novo. Ako zvuk pokreće tijelo koje nije odgovorno da u svakom trenutku uzvrati impuls, onda je greška trenutak u kojem se stvara feedback. Neprekidna prisutnost ovog dijaloga/konflikta neposredni je zadatak izvođača.
Komad je inspiriran radovima francuske avangardne kompozitorice Eliane Radigue i njenim radom s feedbackom zvuka i beskrajnim sporim pasažima koji upravo zbog te sporosti u sebi stvaraju nove zvučne linije koje u nekim trenucima tematiziraju pomirenje s ostacima traumatskog povezivanja.
Forma predstave SKORO, POLAKO je dijalog između intenzivno sporog, osluškujućeg i eksperimentalnog elektroakustičkog zvuka i napetog plesnog/pokretnog tijela koje je prebačeno preko granica mjere. Ono što preostaje bit će istovremeno i slušljivo i slušano, jednako nepokrenuto i kao pokretano. Namjera nam je ostvariti svijet koji se prenosi gledatelju/slušatelju izlomljenom ali i kontinuiranom percepcijom koja izaziva pažnju – poručuju iz Knap-a.

autori: Ronald Panza i Nikolina Komljenović
Dramaturgija, glazba i izvedba: Ronald Panza
Koreografija i izvedba: Nikolina Komljenović

Foto: Press – Maja Mujicic

comment closed