Stilske vježbe ulaze u pedesetu godinu izvođenja!
By redakcija On 30 pro., 2016 At 09:48 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Gavella…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Stilske vježbe

Stilske vježbeKao dio proslave 12 godina Kazališta Planet Art u nedjelju 29. siječnja 2017. godine u Dramskom kazalištu Gavella održat će se svečana izvedba u povodu 49 godina izvođenja kultne predstave ‘Stilske vježbe’, a ulaznice za ovu nesvakidašnju svečanost su u slobodnoj prodaji na linku.
‘Stilske vježbe’, nastale prema romanu francuskog književnika Raymonda Queneaua, premijerno su izašle davne 1968. godine i odmah su postala jedan od najvećih Stilske vježbekazališnih događaja ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, već i u cijeloj bivšoj državi.
Ovu običnu zgodu iz tramvaja prepričanu na dvadesetak različitih načina kao originalnu predstavu je zamislio redatelj Tomislav Radić te ju je za scenu adaptirao zajedno s prevoditeljem Tonkom Maroevićem.
Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom su je pak glumačkom bravuroznošću odveli u povijest te upisali u Guinnessovu knjigu rekorda kao ‘najdugovječniju predstavu na svijetu s istom glumačkom postavom’, a svečanom izvedbom 29. siječnja ‘Stilske vježbe’ ulaze u pedesetu godinu izvođenja!

Foto: Scena.hr
Video:

comment closed