fbpx

Ne propustite: Božić u Komediji – Poseban blagdanski program

Zagreb…

programMiris Božića i blagdanska čarolija spustila se i na omiljeno zagrebačko Kazalište Komedija. Kako bi zajedno sa svojom publikom proslavili najradosnije vrijeme u godini, prosinac je rezerviran za poseban blagdanski program kojim će se slaviti ljubav, mir i radost, uz pjesmu i ples, a tradicionalno će se ispratiti i posljednji sati 2018. godine. A za veseli provod potrebno je samo navući osmijeh na lice, obući plesne cipele i zaputiti se u Komediju na jednu od posebnih izvedbi u prosincu – posjetitelje očekuju Narodil se mladi kralj, Božićni koncert i novogodišnji koncert Beč u Agramu.
Kazalište Komedija i Ansambl LADO na pozornicu dovode veselo božićno prikazanje s pjevanjem i kolom Narodil se mladi kralj, autora Vida Baloga i Tomislava Uhlika. Kroz pet stavaka, koji čine krajnje slobodnu stilizaciju međimursko-podravskoga glazbenog izričaja, pjevači i glazbenici Ansambla LADO te glumci Kazališta Komedija, pod redateljskom palicom Vida Baloga i dirigentskom Bojana Pogrmilovića, vode nas od Navještenja, preko Marijina i Josipova lutanja u potrazi za prikladnim mjestom za porod, do Tri mudraca koji, sljedeći zvijezde, nalaze malog Isusa, od uspavanke koju Marija nježno pjeva svome djetešcu do velikoga završnog veselja u Betlehemu koji gori u svjetlosti. Predstava je praizvedena 13. prosinca 2000. u suradnji s Ansamblom LADO i uspješno je, s kraćim prekidima igrala do 2016. godine, kad je umjesto LADA nastupio SKUD ‘Ivan Goran Kovačić’. Od same praizvedbe postala je jedna od najomiljenijih predstava na repertoaru Komedije, a da je tako i ovog prosinca, govori podatak da je gotovo rasprodana. Na rasporedu je 7., 8. i 10. prosinca s početkom u 19.30 sati.
programJoš će jedna zanimljiva suradnja obilježiti blagdane u zagrebačkom kazalištu – 17., 18. i 19. prosinca rezervirani su za čarobni Božićni Koncert! Kazalište Komedija i Husar&Tomčić škola pjevanja udružile su snage i za adventsko vrijeme pripremaju pravu glazbenu poslasticu u kojoj osim polaznika škole sudjeluju i solisti kazališta – Sandra Bagarić, Danijela Pintarić, Vanda Winter, Ervin Baučić i Đani Stipaničev te kazališni orkestar pod ravnanjem maestra Davora Kelića. Program su osmislile osnivačice škole pjevanja, mentorice te ujedno i umjetničke ravnateljice svih programa i projekata, Ivana Husar i Martina Tomčić, a suradnice na projektu su Djordjija Palić, Ines Miletić i Maja Šivak kao vokalne mentorice, koreografkinja Tihana Strmečki uz Andreu Granić, a koncert vizualno-režijski potpisuje Petra Radin.
A sam će se kraj godine u Kazalištu Komedija već tradicionalno ispratit će radosno i raspjevano. Koncertom Beč u Agramu zagrebačko će se kazalište, zajedno sa svojom publikom, oprostiti od 2018. i dočekati Novu, 2019. godinu uz umilne zvuke valcera, polki, uvertira, arija i dueta. Strauss stariji i mlađi, Lehár, Kálmán i von Suppé Komedijinu će publiku povesti na uzbudljivo glazbeno putovanje uz vatromet najljepših nota, sjajne soliste i pravu blagdansku atmosferu. U koncertu sudjeluju Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić, Đani Stipaničev, Damir Lončar, Vid Balog i Davor Svedružić, a na rasporedu je 28., 29., 30. prosinca u 19:30, dok je 31.prosinca početak u 17:30 sati.
Ulaznice za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr.

Foto: Press