fbpx

Premijerno izvedene Brodolomke u režiji Krešimira Dolenčića

Koprivnica…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Brodolomke

Ecija Ojdanić, Krešimir DolenčićU Domu mladih u Koprivnici održana je premijera predstave ‘Brodolomke‘ za koju režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, a predstava je nastala po predlošku teksta Ane Maras Harmander. Glumci su pred punom dvoranom oduševili publiku, njihova izvedba je bila dojmljiva, snažna i emotivna, a reakcija publike nije izostala.
Krešimir Dolenčić je u razgovoru za portal Scena.hr posebno naglasio da je režirati predstavu ‘Brodolomke‘ za njega jako Brodolomke, Ecija Ojdanić, Sven Šestakinspirativno i zabavno. Tekst Ane Maras Harmander bio je predložak za predstavu ‘Brodolomke’. Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Anita Matić – Delić, Sanja Milardović i Luka Petrušić, unutar predloška tragikomične predstave prošli su proces glumačke improvizacije te na scenu donijeli živopisne likove koje povezuje ovisnost o alkoholu. To je priča o četiri potpuno različite žene koje kreću u borbu protiv ovisnosti i jednom plesnom terapeutu, također bivšem ovisniku, koji publiku na dirljiv i humorističan način vode na putovanje o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.

Brodolomke

– Inspirativno je raditi nešto što je nastajalo prema kosturu, improvizirati. Kombinirao sam predložak teksta, rastavljao ga, razgovarao sa svakom glumicom unutar karaktera njezina lika, radio sam improvizacija na tu temu i tako smo došli do jedne zanimljive priče. To su nespojive osobe, koje su se našle na istom mjestu na kojem inače nikad ne bi bile – rekao je Krešimir Dolenčić u najavi premijere predstave Brodolomke za portal Scena.hr.
Na premijeru predstave Brodolomke u Koprivnicu došla je i zagrebačka publika među kojima i glumci Slavica Knežević, Enes Vejzović, supružnici Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić te brojni drugi. Dramaturgiju predstave potpisuje Ana Tonković Dolenčić, kostime Tea Bašić Erceg, koreografiju Ilona Cvitić, dok se za skladanje i autorstvo glazbenih aranžmana pobrinuo Mario Mirković.

Brodolomke

A što su za portal Scena.hr o premijernoj izvedbi predstave Brodolomke rekli redatelj predstave Krešimir Dolenčić, te glumice Ecija Ojdanić, Anita Matić-Delić, pročitajte na linkovima: Krešimir Dolenčić: Inspiraciju za Brodolomke sam crpio iz glumaca; Ecija Ojdanić o nesretnoj ženi koja se utapala u alkoholu; Anita Matić Delić: Mateja ne pije, ali ima problem s alkoholom; Daria Lorenci Flatz o ljudima koji imaju problem s identitetom i Sanja Milardović – alkoholizam, agresija, nesigurnost, usamljenost.
Predstava je nastala u suradnji kazališta Moruzgva i Ludens teatra, a zagrebačka premijera predstave Brodolomke na rasporedu je 30. rujna 2018. godine na Sceni Vidra.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija:
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”766″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]