fbpx

Sven Šestak – Ludens teatar: Već deset godina prenosimo bitne poruke

Nova sezona…

Predstava Miris lovine otvara desetu sezonu u Ludens teatru

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Kazalište, Sven Šestak– Naša je misija od početka vrlo jasna. Iako se volimo nazivati kazalištem koje se igra, ono što želimo jest kvalitetnim i inovativnim kulturnim sadržajima prenositi bitne poruke i odgovarati na potrebe zajednice, izgrađivati je i odgajati. Smatram da smo u deset godina Ludensa upravo to i postigli. Naravno, s ispunjenjem te misije nastavljamo i dalje – kaže izvršni producent Ludens teatra Sven Šestak.
Koprivničko neprofitno kazalište Ludens teatar ušao je u svoju desetu godinu postojanja. A prva će se na rasporedu naći predstava ‘Miris lovine‘ kazališta Moruzgva, koja je na rasporedu 17. rujna s početkom u 20,00 sati u Domu mladih.
Barbara, Nataša, LadaNakon što je prošlu, devetu sezonu, Ludens teatar premijerno otvorio predstavom ‘Nad dva i ja’ Saše Anočića, ovu će sezonu otvoriti komedija američke suvremene autorice Michele Lowe. Predstava, koja počinje pripremom uobičajenog druženja na kojem se jednom mjesečno sastaju tri bračna para. I dok su žene u kuhinji, muškarci su u dnevnoj sobi te se kroz cijelu predstavu pojavljuju samo u glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima Barbara, Nataša, Ladakoji su, sva tri, na rubu propasti, a kako se predstava primiče svom kraju trima se ženama nameće pitanje kako riješiti situaciju u kojoj su se, igrom slučaja, zatekle. Predstava Franke Perković, koja je režirala i tri predstave Ludens teatra (‘Normanovska osvajanja’ 2008. godine, ’39 stepenica’, 2010. godine te ‘Žene u crvenom’ 2013. godine) okupila je oko sebe jaka ženska imena hrvatskog glumišta pa tako u predstavi igraju: Lada Bonacci, koja igra i u Ludensovoj predstavi ‘Žene u crvenom’, Nataša Dangubić i Barbara Nola.
U deset godina postojanja, Ludens se postavio visoko na kazališnoj sceni u Hrvatskoj te je postao doista važan u području izvedbenih umjetnosti. Uz deset godina Ludensa, ove će se sezone održati i osmi Vikend Amaterskog Kazališta na kojem Ludens teatar predstavlja rad Dramskog studija te sedmo po redu Ljeto u Ludensu koje svake srpanjske subote publici servira humoristične predstave, ne samo hrvatskih kazališta, već i kazališta u regiji.
Nakon predstave ‘Miris lovine’, Ludens nastavlja sa svojim radom. Uskoro kreću pripreme za ovosezonsku premijeru, a publika će u listopadu moći pogledati predstavu ‘Dame biraju’ sarajevskog Altteatra koja je na rasporedu 21. listopada u 20,00 sati.

Foto: Ludens press, Scena.hr