fbpx

Vedran Ćorluka: Svaka čast bejbs, snovi nekada postaju stvarnost

Eurosong…

Vedran Ćorluka, Franka Batelić– Želio bi čestitati svojoj boljoj polovici Franki na sjajnom uspjehu. Predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2018. u Lisabonu. Svaka čast bejbs, snovi nekada postaju stvarnost… – napisao je Vedran Ćorluka ispod zajedničke fotografije s Frankom koju je objavio na društvenoj mreži.
Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni šou-program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine. Slogan je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (eng. All Aboard), koji nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i Franka Batelićkontinent, dok stilizirane varijacije školjke, morske trave, planktona ili meduze i ostala živa bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu predstavljaju logotipove natjecanja. Kroz te se varijacije logotipova želi prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i tolerancija. Poluzavršna će se natjecanja održati 8 i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Tako će se primjerice u našoj skupini natjecati i Makedonija, Bugarska, Irska, Švicarska i Grčka, dok su u drugoj poluzavršnoj večeri Srbija, Slovenija, Crna Gora, Mađarska i druge države. Točan redoslijed svih nastupa bit će poznat u ožujku.
– Na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije Hrvatsku radioteleviziju i Hrvatsku predstavljat će Franka Batelić, mlada glazbenica snažnoga i školovanoga glasa, koja će nastupiti s pjesmom Crazy. Autor glazbe je Branimir Mihaljević, a autorica teksta Franka Batelić, koja će svoje prve dojmove iznijeti popularnome HRT-ovu glazbenom uredniku i voditelju Zlatku Turkalju Turkiju u emisiji Drugi dio dana na Drugome programu Hrvatskoga radija danas, 13. veljače, s početkom u 14.00 sati – poručuju s HRT-a.

Foto: Vedran Ćorluka društvena mreža, Šime Eškinja