fbpx

Vlatka Burić: Moju pjesmu potpisuju autori hita W. Houston

Glasajte…

Ekskluzivno

Glazbenici iz Samobora pjesmu ‘There with me’, s kojom želi na Eurosong, potpisuju Jud Friedman i Allan Rich, autori i svjetskog hita Whitney Houston ‘Run to you’

Vlatka BurićHrvatska ni ove godine neće sudjelovati na Eurosongu, ali možda će ipak Hrvatica iz Samobora sljedeće godine pjevati na Eurosongu. Vlatka Burić sudjeluje na natječaju u Švicarskoj s pjesmom ‘There with me’. Pjesmu potpisuje poznati autorski dvojac Jud Friedman & Allan Rich koji su napisali brojne svjetske hitove. Oni su i autori svjetskog hita Whitney Houston – ‘Run to you’. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Vlatka je otkrila kako je došlo do suradnje sa svjetski poznatim autorskim dvojcem te je zamolila čitatelje da putem interneta glasaju za njezinu pjesmu. Jer samo 18 pjevača početkom prosinca ulazi u predzadnji krug pred stručni žiri.

Scena: Prijavili ste se na natječaj za Eurosong, kako je došlo do toga?
Kako Hrvatska već dvije godine ne sudjeluje na Eurosongu, gledali smo gdje bih se mogla prijaviti. Odnosno tko nudi uvjete da se na njihov natječaj mogu prijaviti i stranci. Eto pronašli smo Švicarsku.

Scena: Skladbu potpisuje poznati autorski dvojac Jud Friedman & Allan Rich koji su napisali brojne svjetske hitove, kao i za Whitney Houston ‘Run to you’, pa kako je došlo do suradnje?
Već jedno vrijeme surađujem s glazbenicima iz Amerike te sam tako preko jednog kolege dobila preporuku da kontaktiram Juda Friedmana.

Vlatka BurićScena: Dojam…?
Da budem iskrena, iz prve kad sam čula za Juda nisam imala pojma što je čovjek sve napisao. Dobro je da sam u trenu kad sam pročitala da su obojica napisala pjesmu ‘Run to you’ sjedila na stolici jer mi je Whitney Houston uz Celine Dion najveći uzor od malih nogu. Žalosno je koliko malo znamo o autorima čije pjesme stalno slušamo i pjevušimo. Friedman je šest puta nominiran za Oscara, Grammy te Golden Globes Awards. Taj dvojac je još pisao za Toni Braxton, Ray Charles, Chaka Khan, LeAnn Rimes, Barbara Streisand i dr. Naravno da je velika čast pjevati pjesmu tog uspješnog dvojca. Jud je jako simpatičan i komunikativan, apsolutni je profesionalac. Velika je odgovornost kad radite s tako uspješnim glazbenicima.

Scena: Koja su očekivanja?
Uvijek čovjek mora imati visoka očekivanja i vjerovati u snove, inače se oni nikada neće ostvariti. Vjerujemo, radimo, trudimo se. Uspjeh će doći prije ili kasnije.

Scena: Što vam je trenutno najvažnije?
Najvažnija je uvijek moja obitelj bez kojih do svega ovoga ne bi ni došlo. Suprug Ante je taj koji me gura i koji nikad nije odustao već me tjerao da se ponovo vratim na scenu nakon poroda. Oni su ipak najvažniji. Naravno da mi je jako stalo da prođem dalje te da se plasiram u finalu u Zürichu krajem siječnja 2015. godine. Onda je sve moguće.

Vlatka BurićScena: Koju emociju prenosi pjesma?
Pjesma govori o tome da koliko god da je teško u životu i koliko god da život stavi pred nas iskušenja i teških odluka sve je nekako puno lakše ako kroz svoj život i kroz to vrijeme imate nekoga koga volite, tko je uvijek uz vas i daje vam energiju da budete jaki, mudri, i sretni. Pozitivna poruka, životni tekst.

Scena: Poruka čitateljima?
Sve ih lijepo pozdravljam, želim im da imaju sve o čemu moja pjesma govori. Ljubav, nadu, sreću i pozitivu. Nadam se da će im se pjesma svidjeti te da će kroz ova dva tjedna uhvatiti vremena da odu na stranicu  i daju mi četiri boda – link za glasanje. Svaki bod je važan, glasanje je potpuno besplatno te se na njima unaprijed svima od srca zahvaljujem. A ja ću napraviti sve da su svi ljudi na mene ponosni te da budem na neki način uzor svim mladima da se trud, rad i odricanje prije ili kasnije i nagrađuju.

Foto: Ante Dujmović, Romano Grozić
Audio: [vsw id=”ItUqmhU2VCU” <a rel=”nofollow” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no” a>]