Danska predstava The WOMANhouse otvara Svetvinčenat!
Piše: redakcija On 21 srp., 2016 At 12:41 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Svetvinčenat…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

SvetvinčenatJoš nas samo dan dijeli od početka 17. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat koji će trajati od 22.- 25. srpnja 2016. godine u čarobnom Svetvinčentu.
– Festival ćemo otvoriti danskom predstavom The WOMANhouse u kaštelu Grimani u 21,30 sati, nakon čega slijedi Point of You mađarsko-portugalskog dvojca na gradskom trgu od 22,30 sati – poručuju organizatori 17. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat.
Obje predstave su realizirane u sklopu suradnje s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.
SvetvinčenatU subotu 23. srpnja program počinje u 21,15 sati predstavom NIKÉ nizozemske kompanije DudaPaiva. Nakon ovog poetičnog dueta između lutke i izvođača, program se nastavlja u kaštelu Grimani od 21.30h kada će se predstaviti Zagrebački plesni ansambl s predstavom Spone u koreografiji katalonca Roberta Olivana. Subotnju večer zatvara Petra Hrašćanec svojom  Anatomijom mačke.
U nedjelju 24. srpnja u kaštel Grimani dolaze slavni španjolci, dobitnici srebrnog Lava na Venecijanskom bijenaleu 2015. – Agrupación Señor Serrano sa svojom multimedijalnom predstavom A HOUSE IN ASIA.
Prije programa u kaštelu, u Mediteranskom plesnom centru u 19,00 sati biti će predstavljanje programa Kreativna Europa – Kultura Anere Stopfer – Od ideje do cilja, dok će na trgu biti projekcija filma TRIP autorica Ive Korenčić i Andreje Široki. Za kraj trećeg dana, Edvin Liverić izvesti će svoju sjenovitu predstavu GALA u kojoj se na duhovit način oprašta od nikad zaista ostvarene karijere plesača.
SvetvinčenatFestivalski program zadnjeg dana donosi rekonstrukciju predstave SALE Ksenije Zec u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti, u 21.00h.
U kaštelu Grimani u 21.45h svoj rad predstavlja još jedna španjolska zvijezda – Lali Ayguade, poznata plesačica i nekadašnja članica kompanije Akrama Khana, sa svojim novim koreografskim ostvarenjem – KOKORO u kojem istražuje različitost, slabosti, ljubavi, smisao života i postojanja.
Za sam završetak festivala, ponovno predstava iz selekcije Aerowaves platforme 20 najboljih radova za 2016., hrvatska umjetnica s berlinskom adresom Jasna L. Vinovrški izvesti će svoj solo STAYING ALIVE.
Intenzivan radionički program edukacije za profesionalne plesače u Mediteranskom plesnom centru započinje 22.7. i traje 3 dana. Ovogodišnji voditelji su pedagozi Lucy Marinkovich s Novog Zelanda i Francisco Córdova Azuela iz Meksika.

Foto: Press

comment closed