fbpx

Zoran Škugor: Analiza glazbene scene u 2015. godini

Ekskluzivno…

Škugor je izdvojio glazbenike koji su obilježili ovu godinu. Pohvalio je Cetinskog, Vannu, Ninu Badrić, Massima, Dragojevića i Doris Dragović koji su održali sjajne koncerte. No ističe kako se u 2015. godini nije dogodio veliki hit, a od TBF-a, kaže, je puno više očekivao

Zoran ŠkugorZa portal Scena.hr Zoran Škugor je napravio analizu glazbene scene u 2015. godini.
– Za razliku od prethodnih nekoliko godina u 2015. godini osjetio se veliki pad ‘narodnjaka’. Naime, stvaralačka kriza zahvatila je autore iz Srbije i Bosne što je rezultiralo padom gostovanja njihovih  ‘zvijezda’ po Hrvatskoj. To su iskoristili zvijezde naše zabavne scene koja je ‘okupirala’ zagrebački Lisinski i druge dvorane po Hrvatskoj, pa su pravi ljubitelji zabavne glazbe došli na svoje – da mogu odlaziti na koncerte u normalne koncertne prostore – objašnjava Škugor te nastavlja:

“Prošla je još jedna godina, a da se u Hrvatskoj nije dogodio veliki hit”
– Pop-rock scena bila je predstavljena s nekoliko solidnih albuma. Uglavnom, prošla je još jedna godina, a da se u Hrvatskoj nije dogodio veliki hit. Škugor je izdvojio glazbenike koji su obilježili 2015. godinu.
Zoran Škugor– Zabavnu scenu obilježili su: Ivan Zak s albumom ‘Usne varane’, koji je imao odlično posjećene koncerte, zatim Miroslav Škoro, Mladen Grdović te Bralić i klapa Intrade, koji su u ovoj godini izdali dva albuma te na kraju sve zaokružili i velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova. Treba izdvojiti i Meri Cetinić koja je izdala interesantan album s kćerkom Ivanom. Rock scenu s novim albumom predstavili su odlični Massimo Savić, isforsirana Vatra, Rundek, Hladno Pivo, TBF od kojih sam puno više očekivao, Opća opasnost, Silente te na kraju godine iznenađenje Chui s albumom instrumentala i Matija Dedić s albumom ‘Matija svira Arsena’, a koji je već u prvih nekoliko tjedana odlično primljen kod publike – naglasio je Škugor. Dodaje kako se po njegovom mišljenju u 2015. godini nije izdvojila posebno niti jedna pjesma. No još je jednom naglasio kako je od TBF-a očekivao više. Škugor je izdvojio pjevače koji su ove godine napunili dvorane i održali sjajne koncerte. Tako je pohvalio Tonyja Cetinskog koji je ovog ljeta napunio pulsku Arenu povodom 25 godina karijere.
– Zatim istim povodom Vanna je imala odličan koncert sa Zagrebačkom filharmonijom, a tu su i dva odlična koncerta Nine Badrić u rasprodanom Lisinskom, također izdvojio bih i rasprodane koncerte Olivera Dragojevića u Lisinskom te odlične i rasprodane koncerte Massima Savića i Parnog valjka. Posebno me veseli povratak Doris Dragović uz rasprodanu splitsku Arenu – zaključio je Škugor analizu glazbene scene za portal Scena.hr.

Foto: Prisk