HRT pokrenuo izdavanje novoga leksikona radija i televizije

Projekt…

HRTHrvatska radiotelevizija pokrenula je projekt izrade novoga Leksikona radija i televizije, koji će izići u svibnju 2016. godine u povodu obilježavanja dviju velikih obljetnica – 90. obljetnice Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice Hrvatske televizije (HRT – HTV). Novi će leksikon zamijeniti prvo izdanje iz 2006. godine, a zamišljen je kao abecedarij osoba i pojmova s radija i televizije u Republici Hrvatskoj te nije riječ o leksikonu koji će se baviti isključivo HRT-om, nego elektroničkim medijima u širemu smislu. Projekt će bit realiziran u suradnji sa Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža.
U okviru projekta uspostavljeno je Izdavačko vijeće u sastavu: Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, Antun Vujić, ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, Mirko Galić, glavni urednik HRT-ova leksikona, Vladimir Rončević, pomoćnik glavnoga urednika, Marija Nemčić, ravnateljica Poslovne jedinice Produkcija HRT-a te Saša Runjić, ravnatelj Poslovne jedinice Program HRT-a.
Leksikon će biti dostupan i u tiskanome i u elektroničkome izdanju, a elektroničko će izdanje biti besplatno i dostupno najširoj javnosti te interaktivno – s mogućnošću nadopunjavanja sadržaja.

Foto: Press