fbpx

Ivan Alduk: Moda u slikarskom ateljeu!

Modni dizajner Ivan Alduk odlučio je kreirati prvu kolekciju vjenčanica. Kampanju je snimio u slikarskom ateljeu mladog i nagrađivanog slikara Zlatana Vehabovića. Za zaštitno lice odabrao je mladu Tenu Majetić iz Talia modelsa. Cijeloj ovoj priči i stvaranju nove linije svoj potpis dala je cijenjena modna fotografkinja Mare Milin koja je snimila izvrsnu, romantičnu i vrlo artitističnu kampanju.

Ivan Alduk

– Ideja za stvaranje kampanje bilo je zbližavanje umjetnosti i mode, ali na neki retro, pomalo sanjiv i eteričan način, a to je izvrsno prenijela genijalna Mare Milin s kojom sam već i prije radio i znao sam što mogu očekivati. Kao kulisa je izvrsno poslužio studio slikara Zlatana Vehabovića čiji rad naprosto obožavam! Moram priznati da sam jako zadovoljan krajnjim proizvodom kojeg smo dobili iz ovog snimanja –  rekao je Ivan Alduk o kampanji.
Materijali koje je Ivan koristio u ovoj prvoj Alduk Bridal kolekciji su svileni til, organdij, muslin, mreža, šifon, čipka i mat saten. Prevladava bijela s određenim kremastim detaljima. Svaki model na fotografijama je unikatan i svaku vjenčanu haljinu Ivan radi prema mjerama klijentice.

Ivan Alduk

– Nit vodilja pri stvaranju prve Alduk Bridal kolekcije je bila očuvanje vizualnog identiteta kojeg godinama stvaram sa svojim pre -a-porter projektima. Iz tog razloga klasično  sam poimanje vjenčanih haljina lišio svih suvišnih i ponekad nepotrebno kičastih detalja. Romantična, ženstvena, glamurozna, ali povrh svega moderna mladenka u centru je mog stvaranja i jako sam sretan što predstavljamo projekt kojim ćemo mnogima uljepšati jedan od njihovih najznačajnijih dana – naglasio je Ivan.
I ovoga puta Alduk je ostao vjeran timu s kojim uspješno surađuje, tako da šminku potpisuje Mihaela Dodić za Illamasqua Hrvatska, a frizuru Petra Bencek za Salon F.

Ivan Alduk

Ivan Alduk poznati je hrvatski modni dizajner koji svojim provokativnimizražavanjem i visokom estetikom intrigira medije i javnost. Svoju prvu reviju održao je u studenom 2007. godine na Fashion Incubatoru u Osijeku. U ovih šest godina stvorio je predivne kolekcije, izazvao veliku pažnju medija svojim predimenzioniranim haljinama i jakim, svježim stavom, napravio dvije  kolekcije za jedan poznati hrvatski high street brand, a prošle godine je i diplomirao na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Foto: Press Scena.hr