fbpx

Uživo iz Londona: Royal Opera House: Manon!

Spektakli…

ManonNova sezona Spektakla 2014/2015, najvećih svjetskih produkcija opera, baleta, koncerata i izložbi koje gledateljima donosi Cinestar uživo iz Londona, Pariza, Moskve, New Yorka i drugih svjetskih metropola, otvara se 16. listopada uz fantastični balet Manon, remek djelo cijenjenog koreografa Kennetha MacMillana. Ne propustite ovu senzualnu priču o tragičnoj ljubavi, požudi i dekadenciji jer glavne uloge pripale su jednim od najboljih plesača današnjice Marianeli Nuňez (Manon) i Federicu Bonelliu (Des Grieux). Od raskoši Pariza do prašnjavog New Orelansa, strastvena i tragična priča o prekrasnoj Manon i vjernom Des Grieuxu bit će očaravajući prizor za gledatelje širom svijeta. Uloga Manon smatra se jednom od najzahtjevnnijih uloga Royal Balleta jer u isto vrijeme Manon je ranjiva, nesmotrena, prevrtljiva, nevina, prelijepa mlada žena koja odustaje od istinske ljubavi u nadi da će u bogatstvu i glamuru pronaći životno zadovoljstvo. Strah od siromaštva i hirovit karakter dovode Manon do očaja i emotivne propasti. Moćnom izvedbom jako teške i zahtjevne koreografije priča dobiva život, a snagu plesača i dramatičnost pokreta moguće je doživjeti iz neposredne blizine.
Baletna priča o Manon temelji se na romanu francuskog pisca Abbea Prévosta i ove godine slavi 40 godina od prve produkcije na pozornici Royal Opera Housea. U prvoj postavi uloge su utjelovili Antoinette Sibley i Anthony Dowell koji je ulozi Des Grieuxa bio vjeran punih 10 godina. Pozante balerine Darcey Bussel i Sylvie Guillem bile su odlične u ulozi Manon, dok je ljubavnicu Manoninog brata Lescauta odlično utjelovila Monica Mason, MacMillanova muza.
Ekskluzivno u CineStar kinima pratite novu sezonu Royal Opere iz Londona te mnoge druge fantastične naslove koje vam donosimo na velika platna. Uz opere i balete, pogledajte i rock koncerte grupa ‘The Beatles’ i ‘The Queen’, izložbu Vatikanskog muzeja u 3D formatu, mjuzikl ‘From Here To Eternity’ kao i atraktivan balet ‘Moulin

Rouge’ te mnoge druge.

Foto: Press