fbpx

Kit Kat i M&M torta

MM tortaSastojci torta:

140 g maslaca
160 g šečera
180 g čokolade
8 žutanjaka
120 g oštrog brašna
1 kom pecivni prašak
300 g.marmelade od marelice/ili marmelade po želji od bilo kopjeg voća
žlica soka od limuna

 

 

 

Za glazuru 1.

115 g čokolade
50 g. šečera u prahu
1. žlica meda
1 .dl.vrhnja za šlag
1. vanilin šečer

Na laganoj vatri rastopite maslac sa čokoladom. Miksajte žutanjke sa šečerom te im dodajte otopljenu mješavinu maslaca i čokolade. Zatim dodavajte naizmjenice brašno i snijeg od bjelanjaka, promješajte ručno te ulijte smjesu u kalup. Pecite na 170 stupnjeva oko 35 minuta. Pečenu tortu izvadite iz kalupa i okrenite je naopako (neka donja strana postane gornja jer je ravnija). Zatim je prerežite napola. Ugrijte marmeladu sa sokom od limuna te namažite donju koru, poklopite, te zatim namažite cijelu tortu. Sada pripremite glazuru. Vrhnje istucite u šlag. Sve sastojke ugrijte na laganoj vatri i pustite smjesu da prokuha minutu -dvije. Takvu vrelu glazuru prelijte po torti! Ukrasite po želji ili kao na ovom primjeru slažite uokolo torte KitKat čokoladice, povežite ih trakicom, i na vrh stavite M&M bombone!

Dobar tek!
Priprema i foto:  Petra Čes