Mala scena uz podršku Ministarstva kulture opet gostuje u Kini

Iglica…

Mala scena ponovno gostuje u Kini, no ovog puta prvi će put predstavljati Republiku Hrvatsku s predstavom ‘Iglica’

Mala scena– Naše gostovanje dio je manifestacije 2017 China-CEEC Cultural Season, a organizator je Quijan Meriton Culture Development Company iz Xi’ana – poručuju iz Male scene.
Predstava ‘Iglica’, nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra 2013. godine, od 18. svibnja do 4. lipnja 2017. godine predstavit će se kineskoj publici s devet izvedaba u tri grada.
Prošlog je svibnja delegacija Republike Hrvatske sudjelovala u Beijingu na Summitu Kina 16+, na kojem su dogovoreni mnogi suradnički projekti. U travnju ove godine Mala scena izvela je 20 izvedaba ‘Priče o oblaku’ u Szhenzhenu i Congqingu, a ‘Iglica’ će se predstaviti u gradovima – Chang Sha, Jinan i Xi’an.
Mala scena– Ova produkcija Triko Cirkus Teatra i Male scene od svoje je praizvedbe igrala po cijeloj Hrvatskoj, Europi, a gostovala je i na festivalima u Aziji. U listopadu 2014. godine predstavljala je Hrvatsku na Euro Kids festivalu u SAD-u, Washington DC, gdje je igrana u Kennedy Centru. U Kini će se ‘Iglica’ integralno izvoditi na engleskom uz dijelove teksta na kineskom jeziku – kažu iz kazališta.
Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina, a izvode je Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Christian Peter uz tehničko vodstvo Milana Kovačevića. Redatelj predstave je Ivica Šimić, dok je autorica teksta Lana Šarić. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Igor Karlić, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.
– Naša je ‘Iglica’ u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a 2013. osvojila dvije nagrade – Nikolina Majdak proglašena je najboljom gumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec. Povodom 25. obljetnice diplomatskih i prijateljskih odnosa Narodne republike Kine i Republike Hrvatske, Mala scena ponovno će predstaviti hrvatsko autohtono stvaralaštvo za djecu, a naše će gostovanje otvoriti vrata kineskog tržišta i drugim hrvatskim umjetnicima. Nakon svake izvedbe publika će razgovarati s glumcima, što je običaj u kineskom kazalištu za djecu – zaključuju iz Male scene.
Putne troškove gostovanja Male scene i Triko Cirkus Teatra financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Foto: Press