fbpx

Ulaz besplatan: Premijerno Mrak Čudak

Točka na i…

Mrak Čudak– ‘Kazalište Točka na i’ premijerno će se predstaviti 22. rujna kazališnim komadom ‘Mrak Čudak‘ za djecu i odrasle u gradu Glini. To će ujedno biti i prva profesionalna premijera nakon drugog svjetskog rata, a možda i općenito – poručuju iz Kazališta Točka na i.
U subotu, 22. rujna 2018. godine s početkom u 19.00 sati, u Hrvatskom domu u Glini, u suradnji Umjetničke organizacije ‘Točka na i’ te Grada Gline bit će izvedena predstava za djecu i odrasle po tekstu ‘Mrak čudak’.
Mrak Čudak– Predstava Mrak čudak je nastala na inicijativu glumice Antonije Šašo Brkanić, koje se školovala i odrasla u Glini. Kampanjom ‘Okolo naokolo’ koje je ova predstava dio cilj je dovesti predstave u sve kutke Hrvatske, osobito tamo gdje ih je najmanje i gdje ljudi nemaju mogućnosti za česti doticaj sa živom umjetnosti – kažu organizatori.
‘Mrak Čudak’ je predstava napravljena kao teatar sjena po čemu se ističe kao jedinstvena i nesvakidašnja.
– Veliki je ovo događaj za Glinu, tim Točke na i, a i ujedno veliki pomak za hrvatsku kulturu koja se napokon počinje decentralizirati i širiti po svim dijelovima domovine – poručuju organizatori.
Režiju predstave potpisuje Silvije Vadla, a glume Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić. Adaptaciju teksta napisala je Kristina Kegljen po motivima istoimene priča Feride Duraković. Producentica je ravnateljica kazališta Iva Srnec uz pomoć glumaca i cijelog autorskog tima. Za scenografske likovne elemente zaduženi su Irena Kraljić i Marko Delić, a glazbu potpisuju Mladen Klarić i Amir Sinanović. Ista ova ekipa glumaca prije nekoliko je tjedana nagrađena glavnom nagradom stručnog žirija ‘Dobro drvo’ za najbolju predstavu na festivalu Fep u Vojvodini.
Ulaz na predstavu ‘Mrak čudak’ je besplatan.

Foto: Press – Mladen Klarić